Bloomberg: Πώληση της Millennium εξετάζει η Banco Comercial

Η Banco Comercial Portugues, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Πορτογαλίας, ψάχνει αγοραστές για την ελληνική θυγατρική της, επισημαίνουν τρεις πηγές που γνωρίζουν τις συνομιλίες.

Η Banco Comercial προσκάλεσε ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τις προσφορές για την Millennium Bank μέχρι τα μέσα

Οκτωβρίου, αναφέρουν οι πηγές, που τονίζουν ακόμη ότι μπορεί να καταθέσει πρόταση και η Eurobank Ergasias.

Η Banco Comercial ενισχύει το κεφάλαιό της και εξετάζει ποιες δραστηριότητες θα διατηρήσει, μετά από τη λήψη της κρατικής βοήθειας. Η BCP διοχέτευσε περί τα 100 εκατ. ευρώ στη Millennium τις τελευταίες εβδομάδες, σε μια προσπάθεια να καταστήσει την τράπεζα πιο ελκυστική σε πιθανούς αγοραστές, επισημαίνουν οι πηγές.

Ο Erik Burns, εκπρόσωπος της Banco Comercial Portugues, δήλωσε ότι στόχος της τράπεζας είναι να μειώσει την έκθεσή της στην Ελλάδα ή να ενταχθεί στους μηχανισμούς στήριξης του ελληνικού δημοσίου.

«Ακόμη εξετάζουμε όλες τις επιλογές», δήλωσε ο Burns, ενώ στελέχη της Eurobank αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

σχετικά άρθραΟ Πάνος Λειβαδάς προορίζεται για πρόεδρος του αεροδρομίου Ελ. ΒενιζέλοςΟ… ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ;Xαριστική βολή στον ΓΑΠ από Ρουμελιώτη! Tι αποκαλύπτει στο βιβλίο τουΣύγκρουση Μεϊμαράκη- ΧατζηνικολάουΤο πακέτο με τα μέτρα περιμένει την «έγκριση» Βενιζέλου – ΚουβέληΜΕΤΡΟ ΣΟΚ: Σε διαθεσιμότητα άμεσα 15.000 δημόσιοι υπάλληλοιΣυνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Credit Agricole«Πράσινο φως» Σαμαρά για τα μέτραΑίτημα Κ. Μίχαλου για παράταση αποπληρωμής δόσεων δανείων του ΕΤΕΑΝ«Δεν μπορεί η χώρα να μετατραπεί σε ένα απέραντο κοινωνικό νεκροταφείο»
Keywords
Τυχαία Θέματα