Berenberg Bank: Ξεχάστε το Grexit, έρχεται Grecovery!

«Το τρέχον καθεστώς οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα είναι συμβατό με το στάσιμο ΑΕΠ. Αυτό είναι ήδη μια τεράστια αλλαγή μετά από τρία χρόνια βαθιάς ύφεσης. Το πιο σημαντικό είναι ότι η πρόσφατη βελτίωση στο κλίμα υποδηλώνει ότι η ελληνική οικονομία θα ξεκινήσει να βιώνει ανάπτυξη σε τριμηνιαία βάση, από το γ΄ τρίμηνο του 2013», σύμφωνα με τους αναλυτές της Berenberg.

Σε νέα έκθεση της, η Berenberg Bank

υποστηρίζει ακόμη, ότι η κυβέρνηση συνασπισμού στην Αθήνα έχει κάνει μια αρκετά καλή δουλειά, και οι πιο ρεαλιστικές απαιτήσεις από την τρόικα των ξένων δανειστών έχουν βελτιώσει τις προοπτικές για την οικονομία.

«Η απουσία αρνητικών πρωτοσέλιδων ενθαρρύνει τους τουρίστες από τη Δυτική Ευρώπη να επιστρέψουν στις ελληνικές παραλίες (ναι, τα ξενοδοχεία είναι τώρα φθηνότερα) και τους επενδυτές να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά στα ελληνικά assets», δήλωσαν οι αναλυτές.

Οι αναλυτές της τράπεζας προσθέτουν ακόμη: «Ασφαλώς, θα μπορούσε επίσης να πάει στραβά. Αλλά εάν όλες οι πλευρές παραμείνουν στην πορεία, ένα Greecovery θα μπορούσε να αναπτυχθεί σύντομα. Εάν ακόμη και η Ελλάδα αναστρέψει, οι εκτιμήσεις παγκοσμίως για την ευρωζώνη μπορεί να βελτιωθούν μέχρι το τέλος του έτους».

Keywords
Τυχαία Θέματα