Bank of England: Τα επιτόκια θα χρειαστεί να μείνουν ψηλά για περισσότερο χρόνο

Η κεντρική τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου, Bank of England, θα πρέπει να κρατήσει ψηλά τα επιτόκιά της για μεγαλύτερο του αναμενομένου χρονικό διάστημα, καθώς ο πληθωρισμός είναι μάλλον απίθανο να απομειωθεί με την ίδια ταχύτητα που εκτινάχθηκε, παρά τη σημαντική πτώση στις τιμές του φυσικού αερίου και στις τιμές παραγωγού, ανέφερε ο αναπληρωτής διοικητής της BoE, Ben Broadbent, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

“Δεν

είναι πολύ πιθανό αυτές οι δευτερογενείς συνέπειες του πληθωρισμού να ξεθωριάσουν όσο γρήγορα εμφανίστηκαν”, σημείωσε ο Broadbent μιλώντας στο συμπόσιο των κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole, στο Wyoming των ΗΠΑ. “Τούτων λεχθέντων, η νομισματική πολιτική είναι πολύ πιθανό να πρέπει να παραμείνει σε περιοριστικό έδαφος για ακόμη αρκετό καιρό”.

Η κεντρική τράπεζα του Η.Β. έχει αυξήσει τα επιτόκια 14 συναπτές φορές, έχοντας οδηγήσει το βασικό επιτόκιό της στο 5,25%, στο υψηλότερο δηλαδή επίπεδο εδώ και σχεδόν 16 χρόνια. Οι αγορές αναμένουν τουλάχιστον άλλες δύο αυξήσεις πριν οι Βρετανοί κεντρικοί τραπεζίτες σταματήσουν την πορεία νομισματικής σύσφιξης.

Ο Broadbent ανέφερε ακόμη ότι αναμένει ο γενικός πληθωρισμός να επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα σχετικά γρήγορα, ωστόσο ο ακριβής ρυθμός δεν μπορεί να προβλεφθεί, όπως είπε, αφού εργαζόμενοι και επιχειρήσεις ανταγωνίζονται για να ανακτήσουν τις απώλειες που τους προκάλεσαν οι πληθωριστικές πιέσεις.

Keywords
Αναζητήσεις
bank-of-england-ta-epitokia-tha-chreiastei-na-meinoun-psila-gia-perissotero-chrono.htm
Τυχαία Θέματα