Bank of America: Κίνδυνοι διόρθωσης στις μετοχές

Κινδύνους για τις αγορές βλέπει η Bank of America. Σύμφωνα με την επικεφαλής στρατηγικής των αμερικάνικων μετοχών, Savita Subramanian, υπάρχουν 10 λόγοι για τους οποίους οι μετοχές στις ΗΠΑ βρίσκονται σε “αυξημένο κίνδυνο διόρθωσης”.

– Οι αποτιμήσεις: Οι Αμερικανικές μετοχές φαίνονται ακριβές σε σχέση με τα ιστορικά δεδομένα των αποτιμήσεων, αν και η BofA αναγνωρίζει ότι

οι αποτιμήσεις δεν είναι από μόνες τους ένας καλός δείκτης για το timing μίας διόρθωσης.

– Τοποθετήσεις: Οι επενδυτές δεν είναι τόσο bearish σε ότι αφορά τις τοποθετήσεις τους όπως θα περίμενε κανείς, δεδομένου του μεγάλου ράλι που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα.

– Προσδοκίες: Οι προσδοκίες για δημοσιονομική τόνωση και για ανάκαμψη της ανάπτυξης είναι υψηλές και ένα τέτοιο κλίμα δημιουργεί μεγάλες πιθανότητες για απογοήτευση.

– Εκπλήξεις από την οικονομία: Οι οικονομικές εκπλήξεις έχουν μειωθεί από τα τέλη Ιουλίου. Καθώς οι αμερικάνικες μετοχές έχουν ακολουθήσει τις οικονομικές εκπλήξεις του τελευταίου 12μήνου και έχουν, το “σπάσιμο”” που έχει παρατηρηθεί σε αυτήν την σχέση μπορεί να σηματοδοτήσει έντονη αναταραχή στην αγορά προσεχώς.

– Ανάπτυξη: Εκτός από τα οφέλη από το ράλι του πετρελαίου και του αδύναμου δολαρίου, ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων των εισηγμένων είναι σε ένα τριετές χαμηλό.

– Κίνα: Με τα πρόσφατα δεδομένα να δείχνουν προς μια επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας και καθώς οι προσδοκίες για τα μέτρα τόνωσης της αγοράς μπορεί να απογοητεύσει, ο κίνδυνος που ονομάζεται “Κίνα” αναμένεται να ταρακουνήσει την αγορά.

– Πιστωτικές συνθήκες και μόχλευσης: Η μόχλευση είναι υψηλή και η σύσφιξη της πιστωτικής αγοράς έχει αρχίσει και εντείνεται, την στιγμή που και η όρεξη για έκδοση μετοχών φαίνεται να έχει αρχίσει επίσης να στερεύει, ενώ τα επίπεδα χρέους πολλών εισηγμένων στον S&P 500 – εκτός του χρηματοπιστωτικού κλάδου και της τεχνολογίας –είναι υψηλά.

Εκλογές: Οι προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου μπορεί να προκαλέσουν ένα έντονο σοκ αβεβαιότητας και να οδηγήσουν στην επιβράδυνση των επιχειρηματικών επενδύσεων.

Fed: Οι εκτιμήσεις της BofA σχετικά μετά επιτόκια των ΗΠΑ δείχνουν ότι θα υπάρξει ένας πολύ πιο επιθετικός ρυθμός σύσφιξη από την Fed από ό, τι αποτιμά σήμερα η αγορά.

– Εποχικότητα: Ο Σεπτέμβριος είναι εποχικά ο πιο αδύναμος μήνας του έτους για την Wall Street, με τον S&P 500 να κινείται πτωτικά το 56% του χρόνου από το 1928.

Keywords
Τυχαία Θέματα