Attica Bank: Στην τελική ευθεία η αύξηση κεφαλαίου – Τουλάχιστον τρεις ενδιαφερόμενοι

Τουλάχιστον τρεις είναι – σύμφωνα με πληροφορίες – οι προσφορές που θα κληθεί να αξιολογήσει η διοίκηση της Attica Bank στο πλαίσιο της διαδικασίας αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η υποβολή κι άλλων προσφορών.

Η Attica Bank

πρόκειται να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου ύψους μέχρι 434 εκατ. ευρώ για να προσελκύσει ιδιωτικά διεθνή κεφάλαια.

Η προθεσμία για την υποβολή προσφορών επρόκειτο να λήξει χθες Δευτέρα, χωρίς ωστόσο να γίνει από την πλευρά της τράπεζας κάποια επίσημη ενημέρωση για τις προτάσεις που κατατέθηκαν.

Ο βασικός μέτοχος της τράπεζας, το ΤΣΜΕΔΕ, έχει αποφασίσει να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου, επενδύοντας το πολύ 215 εκατ. ευρώ, ώστε μετά την έκδοση των νέων μετοχών των ποσοστό του να διαμορφωθεί μεταξύ 33% και 51%.

Στις 30 Σεπτεμβρίου έχει συγκληθεί γενική συνέλευση των μετόχων της Attica Bank όπου και θα αποφασιστεί ποιες προσφορές θα γίνουν αποδεκτές. Η γενική συνέλευση καλείται να αποφασίσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους έως 434 εκατ. ευρώ και συγχρόνως μείωση της ονομαστικής αξίας των κοινών ονομαστικών μετοχών, με σκοπό τον συμψηφισμό σωρευτικών ζημιών σύμφωνα με το άρθρο 4 του κ.ν. 2190/1920 με τροποποίηση του καταστατικού της τράπεζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα