Alpha Bank: Δημόσια πρόταση ανταλλαγής για υβριδικά

Σε προαιρετική πρόταση επαναγοράς προς τους κατόχους τίτλων βασικών ιδίων κεφαλαίων (Tier One Securities), τίτλων κύριων στοιχείων συμπληρωματικών ιδίων κεφαλαίων (Upper Tier II Securities) και τίτλων μειωμένης εξασφάλισης (Lower Tier II Securities) προχωρά η Alpha Bank, προσφέροντας στους κατόχους τιμές επαναγοράς από 35% ως 55% της ονομαστικής τιμής.

Όπως σημειώνεται αποτελεί μέρος μιας σειράς προτάσεων για

την ενίσχυση των κύριων στοιχείων των βασικών ιδίων κεφαλαίων [core tier I capital base] της Τράπεζας σε συνέχεια των αποφάσεων του Eurogroup στις 27 Νοεμβρίου, αναφορικά με τις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται στην Ελληνική Οικονομία.

Όπως αναφέρονταν τότε στη σχετική ανακοίνωση «το Eurogroup θεωρεί ότι, στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποιήσεως των Ελληνικών τραπεζών, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν προγράμματα για τη διαχείριση των υποχρεώσεων αναφορικά με τους υπολοίπους κατόχους πιστωτικών τίτλων μειωμένης κατατάξεως, προκειμένου να διασφαλισθεί δίκαιη κατανομή της οικονομικής επιβαρύνσεως».

Η τελική προθεσμία που δίνεται στους επενδυτές είναι η 9η Μαϊου. Η τράπεζα θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα στις 10 Μαϊου, ενώ η αναμενόμενη ημερομηνία για τον διακανονισμό είναι η 14 Μαϊου.

Η HSBC Bank plc και η J.P. Morgan Securities plc ενεργούν ως Διαχειριστές της Προτάσεως και η Lucid Issuer Services Limited ως Εκπρόσωπος Αποδοχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα