Alpha Bank: Όλοι οι μισθοί από την αρχή! Τι απαντούν οι εργαζόμενοι

Στην καταγγελία των επιχειρησιακών συμβάσεων και των οργανισμών (Alpha-Εμπορική) προχώρησε η Alpha Bank.

Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος προσωπικού της τράπεζας αναφέρει πως η κίνηση αυτή ήταν αναμενόμενη, αφού ουσιαστικά η Τράπεζα με την επιστολή της από 16-04-2014 είχε θέσει υπ’ όψιν του Συλλόγου τις προθέσεις της που δεν ήταν άλλες

από την διαπραγμάτευση από μηδενική βάση όλων των θεμάτων δηλαδή μισθολογικών και όρων εργασίας.

Ο Σύλλογος συγκαλεί σήμερα εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο για να καθορίσει τα επόμενα βήματά του.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

“Οι θέσεις μας από την πρώτη στιγμή, έτσι όπως έχουν εκφραστεί από τη διαπραγματευτική μας ομάδα, είναι σταθερές και υπεύθυνες.

Δεν λειτουργούμε κάτω από το βάρος εκβιαστικών διλημμάτων και διαθέσεων που θέτουν σε κίνδυνο το μισθολογικό status που έχουμε ήδη κατοχυρώσει μέσω της επιχειρησιακής μας σύμβασης (10-5-2012) και των θεμάτων που αφορούν στις εργασιακές μας σχέσεις.

Η Συλλογική διαπραγμάτευση είναι επίπονη και η προσπάθεια του Συλλόγου συγκεντρώνεται στην προάσπιση των θέσεων εργασίας στην Τράπεζα και του δικαιώματός μας για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων.

Έχοντας πλήρη επίγνωση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου που έχει ενδυναμώσει το διευθυντικό δικαίωμα, χωρίς πλέον καμιά θεσμική ουσιαστική προστασία των εργαζομένων, η επιλογή αποχής από την διαπραγμάτευση και η γνωστή συνδικαλιστική πρακτική που αρκείται μόνο στον αφορισμό και την καταγγελία, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μονομερείς λύσεις σε βάρος μας (μείωση μισθών βάσει του μνημονίου σε επίπεδο βασικού μισθού και τεσσάρων επιδομάτων, δημιουργία κενού στις εργασιακές σχέσεις με την επιβολή μονομερών όρων εργασίας).

Αυτό δεν πρόκειται να το αφήσουμε να συμβεί.

Εμείς τώρα ακριβώς εντείνουμε τη διαπραγμάτευση με στόχο να μην μείνει ούτε μία μέρα κενό χωρίς σύμβαση και οργανισμό το προσωπικό της Alpha Bank.

Δεν δεχόμαστε μειώσεις αποδοχών, κατάργηση του πλαφόν των 1800€, κατάργηση επιδομάτων και βασικού μισθού, υπηρεσιακών συμβουλίων, απολύσεις μέσω εξαφάνισης των πειθαρχικών οργάνων.

Έχουμε θέσεις, έχουμε επιχειρήματα και παραμένουμε προσηλωμένοι στις αρχές του διαλόγου και της συνεργασίας.

Είμαστε σίγουροι ότι η πολιτική αυτή θα δικαιωθεί και πάλι”.

Original article: Alpha Bank: Όλοι οι μισθοί από την αρχή! Τι απαντούν οι εργαζόμενοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα