Alpha Bank: Ξεκινά η περίοδος αποδοχής της ανταλλαγής στα ομόλογα – Έως 12 Νοεμβρίου

Η Alpha Bank ανακοίνωσε την άμεση έναρξη της Αρχικής Περιόδου Άσκησης των Προτάσεων Ανταλλαγής που ανακοινώθηκαν με το από 28 Οκτωβρίου 2015 πληροφοριακό σημείωμα προτάσεως ανταλλαγής.

Σημειώνεται ότι η τράπεζα έχει καταθέσει προαιρετική δημόσια προσφορά στους κατόχους υβριδικών τίτλων, ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης, αλλά και κατόχους

ομολόγων υψηλής διαβάθμισης (senior bonds), στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Η Alpha προτείνει στους κατόχους των παραπάνω τίτλων την ανταλλαγή τους με μετρητά ή με μετοχές. Η προσφορά αφορά σε τίτλους συνολικής ονομαστικής αξίας 1,08 δισ. ευρώ και 3 εκατ. δολαρίων. Σημειώνεται ότι στο τέλος του α’ τριμήνου οι ιδιώτες κατείχαν υβριδικούς τίτλους έκδοσης Alpha Bank ονομαστικής αξίας περίπου 94 εκατ. ευρώ, ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης ονομαστικής αξίας 144 εκατ. ευρώ και senior bonds ονομαστικής αξίας περίπου 1,04 δισ. ευρώ. Θεωρητικά η Alpha θα μπορούσε να συγκεντρώσει από την προαιρετική κεφάλαια έως και 1,08 δισ. ευρώ, καλύπτοντας ένα σημαντικό μέρος της αύξησης κεφαλαίου για το σύνολο των κεφαλαιακών της αναγκών.

Οπως αναφέρεται στη σημερινή ανακοίνωση, προκειμένου να συμμετάσχουν στις Προτάσεις Ανταλλαγής, οι Κάτοχοι Τίτλων πρέπει να ασκήσουν την Επιλογή 2 (διαθέσιμη μόνο στους Επιτρεπομένους Για Απόκτηση Μετοχών [Permitted Equity Holders]) ή την Επιλογή 3 (διαθέσιμη μόνο στους Μη Επιτρεπομένους Για Απόκτηση Μετοχών [Non-Permitted Equity Holders]) κατά την υποβολή των Εντολών Ανταλλαγής, διά μίας και μόνης εντολής.

Επιβεβαιώνεται ότι η καταληκτική προθεσμία για την παραλαβή από τον Εκπρόσωπο Ανταλλαγής των Εντολών Ανταλλαγής είναι στις 12 Νοεμβρίου, 5 μ.μ. (ώρα Λονδίνου), υπό την επιφύλαξη του δικαιώματος του Προτείνοντα να επεκτείνει, επανακινήσει ή/και τερματίσει τις Προτάσεις Ανταλλαγής.

Σημειώνεται ότι οι προθεσμίες που τίθενται από οιονδήποτε διαμεσολαβητή και κάθε Σύστημα Εκκαθάρισης για την υποβολή των Εντολών Ανταλλαγής θα είναι νωρίτερα από την προθεσμία για την παραλαβή από τον Εκπρόσωπο Ανταλλαγής των Εντολών Ανταλλαγής.

Υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα πραγματοποιηθεί επέκταση, επανακίνηση ή/και τερματισμός των Προτάσεων Ανταλλαγής, ο Προτείνων θα ανακοινώσει στις 13 Νοεμβρίου 2015, εάν απόδέχεται τους Υφιστάμενους Τίτλους ή τις εξ αυτών χρηματικές απαιτήσεις που έχουν εγκύρως προσφερθεί προς ανταλλαγή σχετικά με τις αντίστοιχες Προτάσεις Ανταλλαγής και το τελικό συνολικό ονομαστικό ποσό (Α) των Υφιστάμενων Τίτλων που έγιναν αποδεκτοί προς ανταλλαγή και (Β) των Μη Μεταβιβάσιμων Αποδείξεων που θα προκύψουν.

Διαδικασία διακανονοσμού και παράδοσης των κοινών μετοχών

Σύμφωνα με το Πληροφοριακό Σημείωμα Ανταλλαγής, ο διακανονισμός και η παράδοση του Ανταλλάγματος σε Μετοχές κατά την Αρχική Ημερομηνία Διακανονισμού Μετοχών στους Κατόχους Αποδείξεων που επέλεξαν την Επιλογή 2 ήταν δυνατή μόνο μέσω του Euroclear και του Clearstream, Luxembourg.

Αυτή η δυνατότητα παραμένει διαθέσιμη. Επιπρόσθετα όμως, ο Προτείνων ανακοινώνει ότι θα επιτρέψει αναφορικά με τους Κατόχους Αποδείξεων την πίστωση του σχετικού Ανταλλάγματος σε Μετοχές απευθείας στο λογαριασμό Συστήματος Αύλων Τίτλων (ΣΑΤ) του υπόψη Κατόχου Αποδείξεων.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, ακολουθεί περίληψη των διαθέσιμων επιλογών για τον διακανονισμό και την παράδοση του Ανταλλάγματος σε Μετοχές κατά την Αρχική Ημερομηνία Διακανονισμού Μετοχών στους Κατόχους Αποδείξεων που επέλεξαν την Επιλογή 2:

1. Διακανονισμός μέσω του Euroclear και του Clearstream, Luxembourg

Ο Κάτοχος Αποδείξεων δύναται να επιλέξει την πίστωση του σχετικού Ανταλλάγματος σε Μετοχές στο λογαριασμό Συστήματος Αύλων Τίτλων (ΣΑΤ) του θεματοφύλακα ή υπο-θεματοφύλακα του Euroclear ή του Clearstream, Luxembourg, προς περαιτέρω πίστωση στο λογαριασμό του Άμεσου Συμμετέχοντος (Direct Participant) στο σχετικό Σύστημα Εκκαθάρισης, στον οποίο πιστώνονται οι Μη Μεταβιβάσιμες Αποδείξεις του υπόψη Κατόχου Αποδείξεων.

2. Διακανονισμός μέσω του Συστήματος Αύλων Τίτλων (ΣΑΤ)

Ο Κάτοχος Αποδείξεων που τηρεί λογαριασμό στο Σύστημα Αύλων Τίτλων (ΣΑΤ) δύναται να επιλέξει την πίστωση του σχετικού Ανταλλάγματος σε Μετοχές στο λογαριασμό Συστήματος Αύλων Τίτλων (ΣΑΤ) του υπόψη Κατόχου Αποδείξεων (ο «Απευθείας Διακανονισμός»). Ο Προτείνων θα ενεργεί ως εκπρόσωπος διακανονισμού μετοχών των Κατόχων Αποδείξεων που επιλέγουν την εν λόγω επιλογή διακανονισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα