Alibaba: Αποχώρησε ο Τζακ Μα με περιουσία 38,6 δισ. δολαρίων!

Την Τρίτη, ανήμερα των 55 γενεθλίων του, o Τζακ Μα, ο πιο πλούσιος άνδρας της Κίνας αποχώρησε και επίσημα από το τιμόνι της εταιρείας Alibaba την οποία ίδρυσε με μερικούς φίλους του, σε ένα διαμέρισμα.

Στη θέση του εκτελεστικού προέδρου της εταιρείας διαδικτυακών αγορών θα τον διαδεχθεί ο Ντάνιελ Ζανγκ, που μέχρι σήμερα ήταν διευθύνων σύμβουλος.

Ο Τζακ Μα υπήρξε εκ των ιδρυτών της Alibaba

το 1999 και η εταιρεία εξελίχθηκε σε έναν από τους «γίγαντες» των διαδικτυακών αγορών. Η αξία της Alibaba αυτή τη στιγμή είναι στα 480 δισ. δολάρια και η περιουσία του Μα εκτιμάται ότι φτάνει στα 38,6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Παιδί φτωχής οικογένειας, γεννήθηκε στην πόλη Χανγκζού της Κίνας. Ο Τζακ Μα ξεκίνησε ως δάσκαλος αγγλικών. Αγόρασε τον πρώτο υπολογιστή του στα 33 του χρόνια και εξεπλάγη ότι όταν έκανε διαδικτυακή αναζήτηση για μπύρες, καμία κινέζικη δεν εμφανίστηκε. Χωρίς να έχει σχέση με τους υπολογιστής, ίδρυσε την Alibaba στο διαμέρισμά του, πείθοντας μερικούς φίλους να επενδύσουν στο εγχείρημά του.

Ο 55χρονος έχει δηλώσει ότι μετά την αποχώρησή του από την Alibaba θα επικεντρωθεί στη φιλανθρωπία, με δράσεις που θα σχετίζονται με την εκπαίδευση σε φτωχές περιοχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα