AEK: Η επόμενη μέρα του υποβιβασμού

Η ΑΕΚ χθες βράδυ έζησε το τέλος της. Η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο υποβιβάζει ουσιαστικά την ομάδα στην Β Εθνική. Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως τη συγκεκριμένη στιγμή η ομάδα είναι διαλυμένη. Δίχως διοίκηση, με τρομοκρατημένους ποδοσφαιριστές και προπονητικό κέντρο στο οποίο δεν τολμάει να πλησιάσει κανείς.

Η συνέχεια ποια θα είναι; Ουδείς γνωρίζει. Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει. Έχει μείνει ακόμα αγωνιστική, αλλά τα πράγματα είναι τόσο σοβαρά που αυτή την ώρα παραμένει άγνωστο αν η ομάδα θα καταφέρει να κατέβει

στην Κυριακή στο Περιστέρι να παίξει με τον Ατρόμητο. Οι ποδοσφαιριστές είναι τρομοκρατημένοι. Μερικοί εξ αυτών μάλιστα, φέρεται να έχουν δεχθεί απειλές από αγνώστους… Όλο το αυτό το κλίμα ανάγκασε σχεδόν όλους χθες βράδυ να διανυκτερεύσουν μακριά από τα σπίτια τους! Άλλοι κοιμήθηκαν σε συγγενείς, άλλοι σε φίλους, άλλοι σε ξενοδοχείο, ενώ κάποιοι έφυγαν αμέσως εκτός Αθηνών!

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Στο νοσοκομείο μετέβει ο Ανδρέας Δημητρέλος, σύμφωνα με τον NOVAΣΠΟΡ FM. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ ένοιωσε ενοχλήσεις στην καρδιά και το ρεπορτάζ θέλει να υποβάλλεται σε στεφανιογραφία.

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΟVA – SUPERLEAGUE

Ο διαφαινόμενος υποβιβασμός της ΑΕΚ δεν φέρνει πόνο μόνο στους εκατοντάδες χιλιάδες των οπαδών της ομάδας, αλλά και έντονο προβληματισμό συνολικά στους ανθρώπους του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς οι συνέπειες για την Σούπερ Λίγκα θα είναι σημαντικές. Στο συμβόλαιο που έχει υπογράψει ο συνεταιρισμός με τη Nova (τον σημαντικότερο χρηματοδότη του ελληνικού ποδοσφαίρου) υπάρχει όρος που προβλέπει μείωση των χρημάτων από τα τηλεοπτικά κατά 10% σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο δεν συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα οι ΑΕΚ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟ ή ΠΑΟΚ. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να τεθεί από την πλευρά της Nova θέμα για περεταίρω μείωση, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σύμφωνα με έρευνα του καναλιού, ο υποβιβασμός της ΑΕΚ μπορεί να επιφέρει πτώση των εσόδων του τουλάχιστον κατά 20%!

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Το ενδιαφέρον του Δημήτρη Βιντιάδη χρονολογείται από τον περασμένο Μάιο. Οσονούπω έχει γενέθλια, δηλαδή. Οι πιθανότητες να αγοράσει την ΑΕΚ ο Έλληνας εφοπλιστής είναι ελάχιστες. Για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν έχει τα χρήματα να το κάνει και περιμένει να τα βρει από το εξωτερικό. Οταν δεν μπόρεσε να το κάνει τόσους μήνες, είναι αφελές να πιστεύει κάποιος πως θα το καταφέρει με την ΑΕΚ στη Β’ εθνική. Αυτή τη στιγμή, δηλαδή, η ΑΕΚ είναι πνιγμένη στα χρέη και δεν έχει ούτε ένα ευρώ στο ταμείο. Ο πραγματικός κίνδυνος, λοιπόν, δεν είναι ο υποβιβασμός στη Β’ Εθνική, αλλά η διάλυση, η πτώχευση και η Δ’ Εθνική. Με τα σημερινά δεδομένα θεωρείται ανέφικτο να πάρει η ΑΕΚ άδεια συμμετοχής ακόμα και στη Β’ εθνική διότι δεν έχει ούτε φορολογική, ούτε ασφαλιστική ενημερότητα.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

Οσο περνά ο καιρός και με την ΑΕΚ ανυπεράσπιστη τόσο θα εντείνονται τα σενάρια για την επόμενη μέρα. Ηδη ο πρώην πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Ανδρέας Ανατολιωτάκης προσπαθεί να συγκεντρώσει 1 εκατ. ευρώ προκειμένου να σχηματίσει διοίκηση πρωτοδικείου. Το ποσό αυτό, βέβαια, είναι σταγόνα στον ωκεανό χρεών της «Ένωσης».

Ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις που κανείς επίσημα δεν παραδέχεται ότι κοιτά; Η διάλυση της ΠΑΕ που θα σβήσει τα χρέη της προς το Δημόσιο και εν συνεχεία η εξαγορά ΑΦΜ άλλης μικρότερης ΠΑΕ έτσι ώστε η ΑΕΚ να μην παίξει στη Δ΄εθνική, αλλά στη Β’ Εθνική. Είναι ένα σενάριο που όλοι το αρνούνται, μα κανείς δεν το ξεγράφει. Και η πραγματικότητα είναι πως μια ΑΕΚ καθαρή από χρέη θα βρεθούν αρκετοί (όχι και τόσο άγνωστοι) που θα ενδιαφερθούν να την αγοράσουν αναλαμβάνοντας να πληρώσουν μόνο τα χρέη προς τα φυσικά πρόσωπα τα οποία δεν σβήνονται ακόμα και αν η ΠΑΕ πτωχεύσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα