86η ΔΕΘ-Τσίπρας: Έμφαση στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και την ενίσχυση του εισοδήματος

Τις προτεραιότητες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με έμφαση στην αντιμετώπιση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης και την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών, αναμένεται να παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στις 19.30, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 86η ΔΕΘ.

Ο

Α.Τσίπρας στην 86η ΔΕΘ

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, όπου ο πρόεδρός της Τάσος Τζήκας τον ενημέρωσε για τα χαρακτηριστικά της 86ης ΔΕΘ και για την πορεία υλοποίησης του σχεδίου ανάπλασης του χώρου της ΔΕΘ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η γρματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ράνια Σβίγκου, τομεάρχες και βουλευτές του κόμματος.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ακολουθεί περιοδεία του κ. Τσίπρα σε περίπτερα της 86ης ΔΕΘ.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε τους απεργούς της εταιρείας Μαλαματίνα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του σωματείου Γιάννη Φραγγίδη για τα αιτήματα των εργαζομένων κατά των απολύσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι ο αγώνας τους είναι δίκαιος, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οφείλονται στην εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη και εφόσον εκλεγεί πρωθυπουργός η κυβέρνησή του θα καταργήσει τον συγκεκριμένο νόμο.

Η κόρη ενός από τους εργαζόμενους πρόσφερε στον κ. Τσίπρα ένα μπλουζάκι που κυκλοφόρησαν οι απεργοί για να κάνουν γνωστό τον αγώνα τους.

Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ξενάγησή του περίπου στις 11:20 στους χώρους της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου τιμώμενη χώρα είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η πρώτη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν στο περίπτερο του Ηρακλή. Εκεί, τον ανακήρυξαν επίτιμο μέλος του ΓΣ λόγω της βοήθειάς του για τη σωτηρία του συλλόγου. Ο πρόδρος του ΓΣ Ηρακλής Φώτης Θέος του μίλησε για το γήπεδο που θέλουν να δημιουργήσουν οι κυανόλευκοι στους Χορτατζήδες.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας κατευθύνθηκε προς το περίπτερο της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος του απένειμε τιμητική πλακέτα, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ευχαρίστησε το πυροσβεστικό σώμα για τις διαρκείς προσπάθειές τους.

Προχωρώντας στα υπόλοιπα σταντ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε στάση στο εργαστήριο αυτισμού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Το πρόγραμμα που ονομάστηκε Δ.Α.Φ.ΝΗ αφορά την πρώιμη παρέμβαση στον αυτισμό. Ο κ. Αλέξης Τσίπρας ρώτησε τι αφορά το πρόγραμμα, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία και ρώτησε τις νεαρές αν τελείωσαν τη σχολή τους.

Για μια πλατφόρμα προγραμματισμού για όλους, το ducky code, που αφορά παιδιά 3 έως 5 χρόνων ενημερώθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο περίπτερο του ΑΠΘ. Ο πρόεδρος είπε από την πλευρά του πως πρόκειται για μία πολύ έξυπνη πλατφόρμα, ενημέρωσε ότι τη θυμάται από πέρσι αλλά είπε ότι φέτος είναι πιο εξελιγμένη.

Λίγο νωρίτερα αντάλλαξε χειραψίες με τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Νίκο Παπαϊωάννου. Νωρίτερα, του έδειξαν μια αγωνιστική μηχανή που έφτιαξαν οι φοιτητές και πιάνει ταχύτητα 180 χλμ/ώρα.

Ακολούθως ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίστηκε με την ομάδα αεροδιαστημικής του ΑΠΘ, οι οποίοι και τους εξήγησαν το πώς λειτουργεί ένας πύραυλος υψηλής ισχύος και ένα UAV.

Ο κ. Τσίπρας άκουσε τους φοιτητές, ενώ ενημερώθηκε για τις ανησυχίες τους και στόχους τους. Παράλληλα, στη συζήτηση συμμετείχε και ο Σωκράτης Φάμελλος καθώς ο γιος του, Πέτρος, είναι μέλος της ομάδας και συμπληρώνει ορισμένες πληροφορίες.

Ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε καλή επιτυχία για τον ερχόμενο διαγωνισμό τον Οκτώβριο στην Πορτογαλία και για τα επόμενα πρότζεκτ και τους ρώτησε πώς στηρίζουν τα έργα οικονομικά, οι οποίοι και είπαν ότι βασίζονται σε χορηγίες αλλά και σε χρήματα που δίνουν οι ίδιοι.

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ και το Σωματείο Εργαζομένων, ενώ στις 19:30 είναι προγραμματισμένη η ομιλία του στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης.

Πηγή: voria.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα