25η Μαρτίου: Ελληνόπουλα τρίτης γενιάς τίμησαν την επέτειο στη Μελβούρνη

Μαθητές και μαθήτριες ελληνικών σχολείων, στην πλειοψηφία τους πλέον τρίτης γενιάς Ελληνόπουλα, τίμησαν την επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Μελβούρνη παρουσία 15.000 περίπου ομογενών που παρακολούθησαν την παρέλαση.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο ευρισκόμενος στην Αυστραλία, υφυπουργός Εξωτερικών, Άκης Γεροντόπουλος ο οποίος σημείωσε πως δεν θα μπορούσε να τιμήσει

την εθνική επέτειο σε καλύτερο μέρος από τη Μελβούρνη, μια φιλόξενη πόλη, σε μια φιλόξενη χώρα όπου διαβιούν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και έχει στενούς δεσμούς φιλίας με την Ελλάδα.

Για τη σημασία της εθνικής επετείου αλλά και τη συμβολή του Ελληνισμού στην ανάπτυξη της Αυστραλίας, μίλησαν ακόμα ο πολιτειακός πρωθυπουργός της Βικτώριας, Ντένις Νάπθαϊν, ο αρχηγός του πολιτειακού Εργατικού κόμματος Ντάνιελ ‘Αντριους, η Χέλεν Κρόγκερ εκ μέρους του ομοσπονδιακού πρωθυπουργού Τόνι ‘Αμποτ και η Μαρία Βαμβακινού εκ μέρους του αρχηγού της ομοσπονδιακής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μπιλ Σόρτεν.

Μεταξύ των επισήμων ήταν ο πρέσβης της Ελλάδας Χ. Δαφαράνος, η γενική πρόξενος Χριστίνα Σημαντηράκη, ο Επίσκοπος Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, ο Επίσκοπος Μιλητοπούλεως κ. Ιάκωβος, βουλευτές, γερουσιαστές, δήμαρχοι και άλλοι.

Ο γενικός γραμματέας της Επιτροπής Εορτασμού της Εθνικής Επετείου, Κώστας Νικολόπουλος, ευχαρίστησε θερμά την ομογένεια, τα σχολεία και τους επισήμους για τη συμμετοχή στον εορτασμό. Μετά την παρέλαση έγινε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων ενώ είχε προηγηθεί δοξολογία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ευσταθίου.

Η εθνική επέτειος τιμήθηκε με μεγάλη παρέλαση και στο κέντρο του Σίδνεϊ, την Αδελαίδα αλλά και τις άλλες μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας.

Original article: 25η Μαρτίου: Ελληνόπουλα τρίτης γενιάς τίμησαν την επέτειο στη Μελβούρνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα