22 οι νεκροί μετανάστες από την πτώση φορτηγού στη Σμύρνη

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων της νέας τραγωδίας με μετανάστες που σημειώθηκε αυτή την φορά στην Σμύρνη, μια ημέρα μετά το τροχαίο με 11 απανθρακωμένους μετανάστες στην Καβάλα.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, τα θύματα από την πτώση ενός ανοικτού φορτηγού που μετέφερε τους μετανάστες στα παράλια της Σμύρνης είναι 22 ανάμεσά τους μια έγκυος γυναίκα, 2 βρέφη και 2 παιδιά. 12 άτομα τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων ο 35χρονος οδηγός του φορτηγού.
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ

οι μετανάστες επρόκειτο να φτάσουν στις ακτές της Σμύρνης όπου οι διακινητές θα τους μετέφεραν με σκάφος στη Σάμο.

Το φορτηγό έπεσε από ύψος 20 μέτρων σε κανάλι. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η εθνικότητα των μεταναστών.

Το δυστύχημα συνέβη μια ημέρα μετά την τραγωδία στην Καβάλα όπου 11 μετανάστες απανθρακώθηκαν όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, με φορτηγό. Το αυτοκίνητο-βαν στο οποίο επέβαιναν οι έντεκα μετανάστες, ανέπτυξε πολύ μεγάλη ταχύτητα και συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγό.

Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν να τυλιχθούν στις φωτιές και τα δυο οχήματα. Οι έντεκα επιβαίνοντες του βαν δε μπόρεσαν να εγκαταλείψουν το όχημα με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν σε αυτό και να καούν ζωντανοί. Ο 39χρονος οδηγός του φορτηγού αυτοκινήτου, ελληνικών στοιχείων ταυτότητας, την τελευταία στιγμή μπόρεσε να εγκαταλείψει το όχημα. Το αυτοκίνητο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε άλλο όχημα, εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης αλλοδαπών.

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που προκλήθηκε και είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο των επιβαινόντων στο βαν, οι αστυνομικές αρχές δεν μπορούν να εντοπίσουν την ταυτότητά τους και απαιτείται ιατροδικαστική εξέταση και συγκέντρωση γενετικού υλικού (DNA).

Keywords
Τυχαία Θέματα