1517: Το τηλέφωνο που Ελληνίδες και Έλληνες “καρφώνουν” στο ΣΔΟΕ συγγενείς και φίλους

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει η «Καθημερινή», στην ειδική τηλεφωνική γραμμή 1517 για φορολογικές καταγγελίες,το 2010 οι κλήσεις έφτασαν τις 19.000 και φέτος η γραμμή δέχεται 200 τηλεφωνήματα την ημέρα. Κάτι που σημαίνει ότι σε ένα χρόνο θα την έχουν καλέσει 70.000 άνθρωποι.

Έλληνες και κυρίως Ελληνίδες, καρφώνουν για λόγους εκδίκησης. Οι 6 στους 10 από εκείνους που τηλεφωνούν κάνουν καταγγελία για συζύγους, πεθερές, κουμπάρους ή αδέρφια που θέλουν να εκδικηθούν

με τη βοήθεια του ΣΔΟΕ.

Περίοπτη θέση ανάμεσα στους καταγγέλλοντες έχουν και οι απατημένες ή απλά πρώην σύζυγοι, που «καρφώνουν» τον άνδρα τους. Η φράση «Ο πρώην σύζυγός μου έχει βάλει τα λεφτά στη θυρίδα, και σας έχει αφήσει το χαράτσι απλήρωτο!» είναι πλέον κάτι που έχουν συνηθίσει να ακούνε οι τηλεφωνητές.

Στο πλαίσιο έτερων συγγενικών «καρφωμάτων», ο πεθερός που ξεπλένει «μαύρο» χρήμα και ο θείος που «ξεχνάει» να κόψει αποδείξεις αναδεικνύονται σε πρωταγωνιστές των τηλεφωνικών καταγγελιών.

Υπάρχουν όμως και τα «καρφώματα» από επαγγελματική αντιζηλία. Μάλιστα, συχνά καλούν στο 1517 επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην εστίαση. Το 20% των τηλεφωνημάτων γίνεται από ιδιοκτήτες ταβερνών και καφετεριών, που έχουν βάλει στο μάτι το διπλανό μαγαζί, και καταγγέλλουν ότι δεν κόβουν απόδειξη, άλλο ένα 20% είναι απολυμένοι υπάλληλοι που παίρνουν έτσι την εκδίκησή τους, αλλά και λογιστές που έμειναν απλήρωτοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα