10+2 ελληνικές startups στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας

Όταν σ’ έναν παγκοσμίου φήμης διαγωνισμό για την επιχειρηματικότητα, 2 από τους 9 διεθνείς φιναλίστ είναι ελληνικές startups, τότε αυτό είναι είδηση.

Ο λόγος για τον διαγωνισμό Get in The Ring που εντάσσεται στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας και τον σχετικό τελικό που θα διεξαχθεί στις 14 Νοεμβρίου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε

το 2008, από τον πρώην Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Gordon Brown και τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο του Ewing Marion Kauffman Foundation, Carl Schramm. Πραγματοποιείται κάθε Νοέμβριο και μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει 115 χώρες, 24.000 συνεργαζόμενοι φορείς, σχεδιάζοντας περισσότερες από 37.000 δραστηριότητες στις οποίες εμπλέκονται άμεσα πάνω από 7 εκατομμύρια άτομα.

Φέτος, η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας έρχεται και στην Ελλάδα από 12 – 25 Νοεμβρίου 2012. Οικοδεσπότης είναι η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών Ελλάδος (Ο.Ε.Σ.Υ.Ν.Ε.), ενώ διοργανωτής είναι η εταιρία Ολικής Επικοινωνίας MSCOMM.  

Σημαντικές ημερομηνίες στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας

Στις 14 Νοεμβρίου (18:00-21:00) σημαντικοί εκπρόσωποι της κοινωνικής και πολιτικής ζωής θα ανοίξουν τις εργασίες του τριήμερου συνεδρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, μιλώντας για τις θεσμικές και πρακτικές παρεμβάσεις που πρέπει να λάβουν χώρα προκειμένου να ενισχυθεί η νεοφυής (startup) επιχειρηματικότητα, να σταματήσει η «διαρροή» εγκεφάλων στο εξωτερικό  και να περιοριστεί η διαρκώς αυξανόμενη ανεργία.

Ταυτόχρονα, την ίδια μέρα, δύο ελληνικές startups που κατάφεραν και πέρασαν στον τελικό του διαγωνισμού Get in the Ring στο Ρότερνταμ θα διεκδικήσουν επένδυση μέχρι και 1.000.000 ευρώ. 9 φιναλίστ απ’ όλο τον κόσμο και οι δύο είναι ελληνικές startups.

Η πρώτη ελληνική startup ακούει στο όνομα i-kiosk. Το i-kiosk είναι ένα σύγχρονο λογισμικό διαχείρισης για καταστήματα λιανικής, όπως τα περίπτερα και τα mini-market, το οποίο κέρδισε και στον περσινό διαγωνισμό i-bank τεχνολογία και καινοτομία της Εθνικής Τράπεζας το πρώτο βραβείο.

Η δεύτερη ελληνική startup ακούει  στο όνομα Cookisto, δίνοντας την δυνατότητα σε χρήστες κινητών τηλεφώνων να βρουν μαγειρεμένο φαγητό κοντά στην περιοχή όπου βρίσκονται.

Στις 15 Νοεμβρίου (13:00-21:00), στο Ίδρυμα Κακογιάννη, επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο (Η.Π.Α, Ευρώπη, Μέση Ανατολή) θα δώσουν δυναμικό «παρών» .

Στις 16 Νοεμβρίου, 10 ελληνικές startups, διαγωνίζονται στην Αθήνα μπροστά σε κριτές και ζωντανό κοινό διεκδικώντας το ποσό των  10.000 € ως έπαθλο.

Από το Ρότερνταμ στην Αθήνα 

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, εκτός από τον διαγωνισμό στο Ρότερνταμ στις 14 Νοεμβρίου, στις 16 Νοεμβρίου, 10 ελληνικές startups θα διαγωνιστούν στην Αθήνα μπροστά σε κοινό και κριτές. Έχοντας όλες μια διαδικτυακή παρουσία στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Εβδο

Keywords
Τυχαία Θέματα