Βρούτσης: Οι συντάξεις το 2014 θα καταβληθούν όπως το 2013

Την αύξηση των εσόδων του ΙΚΑ τον Οκτώβριο – για δεύτερο συνεχή μήνα – επισήμανε ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης, κάτι που όπως είπε δεν είχε συμβεί τα τελευταία 4 χρόνια.

Ο υπουργός μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για το νομοσχέδιο που επιχειρεί να αντιμετωπίσει την εισφοροδιαφυγή προανήγγειλε την κατάθεση νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου εντός των επόμενων εβδομάδων. Από την πλευρά του ο υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου σημείωσε πως βρίσκεται στο τελικό στάδιο η διαγωνιστική διαδικασία για τη διάθεση

60 αυτοκινήτων στο σώμα επιθεωρητών εργασίας (ΣΕΠΕ).

Να σημειωθεί ότι όπως ήδη έχει προαναγγελθεί από την ηγεσία του υπουργείου, στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα κατατεθεί τροπολογία που θα διευρύνει τις προϋποθέσεις ένταξης στις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ΟΑΕΕ έτσι ώστε ότι ισχύει για όσους χρωστούν έως 5.000 ευρώ να ισχύσει και για εκείνους που χρωστούν από 5 έως 10 χιλιάδες ευρώ. Επιπροσθέτως, θα προωθεί όρους και κριτήρια έτσι ώστε σε ειδικές κατηγορίες οφειλετών (έγκυες, ασθενείς κ.α.) να μην διακόπτεται η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευση ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος εκτίμησε ότι «θα αναγκαστείτε να κάνετε δραστικές περικοπές γιατί τα ταμεία δεν έχουν χρήματα για συντάξεις και αυτό δεν είναι λαϊκισμός».

Πάντως ο κ. Βρούτσης του ξεκαθάρισε ότι οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικότατα το 2014 όπως δόθηκαν και το 2012 και το 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα