Βενιζέλος: Στην ίδιο λεγόμενο «αντιμνημονιακό μέτωπο» Χρυσή Αυγή, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ

Στην ίδια πλευρά, την αντιμνημονιακή, κατέταξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, τους ΑΝΕΛ και τη Χρυσή Αυγή, κάνοντας λόγο για δυνάμεις του δημόσιου τομέα, της

ακινησίας και των συντεχνιακών συμφερόντων.

Ο κ. Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, τόνισε χαρακτηριστικά:

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα, όπου καλλιεργεί ως κόμμα του Δημοσίου, του δημόσιου τομέα του παλαιού συστήματος της ακινησίας, του συντεχνιασμού, της αυταπάτης, ότι τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει, του κλεισίματος του πελατειακού ματιού στον οποιονδήποτε για οτιδήποτε. Το κόμμα αυτό καλλιεργεί τη στρατηγική της έντασης. Πάρτε τις ομιλίες του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και θα δείτε, με τις εκφράσεις του, την καλλιέργεια αυτού του κοινωνικού και πολιτικού μίσους κατά της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Έχουμε το ΚΚΕ, το οποίο εντίμως λέει την άποψή του. Έχουμε τον κ. Καμμένο, ο οποίος έπεσε θύμα, ο ίδιος, της έντασης που ο ίδιος πήγε να δημιουργήσει και λυπάμαι πάρα πολύ γι” αυτό και εξέφρασα την πλήρη μου αντίθεση γι” αυτό που υπέστη. Και βεβαίως, έχουμε τη Χρυσή Αυγή και όλοι αυτοί αθροίζονται, όλοι αυτοί ψηφίζουν από κοινού. Όλοι αυτοί στηρίζουν πολιτικές συνωμοσίες από κοινού.

Τώρα, ως προς την ιστορία των δύο άκρων. Το πρόβλημα δεν είναι μια θεωρία των δύο άκρων, το πρόβλημα είναι ότι μέσα στο αμάλγαμα του λεγόμενου «αντιμνημονιακού μετώπου», συνυπάρχουν δυνάμεις οι οποίες είναι ακροδεξιές, ναζιστικές, παραδοσιακά κομμουνιστικές και, βεβαίως, νεοριζοσπαστικές δήθεν, οι οποίες στην πραγματικότητα εκφράζουν ένα κόμμα του Δημοσίου, του δημόσιου τομέα, της ακινησίας και των συντεχνιακών συμφερόντων.

Ανέφερε επίσης, ότι υπάρχει πρόβλημα κλίματος, καθώς ορισμένοι επενδύουν στο κλίμα πόλωσης, στη βαριά ατμόσφαιρα που υπάρχει, «φωτογραφίζοντας» τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι καλλιεργεί το πολιτικό και κοινωνικό μίσος.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «εγκληματική οργάνωση» τη Χρυσή Αυγή, η οποία καλύπτεται πίσω από ένα κόμμα και επέρριψε ευθύνες στη Δικαιοσύνη, η οποία ολιγωρεί μπροστά σε εγκληματικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής, ενώ δικαστικοί καλούν δημάρχους σε ποινική διαδικασία, διότι δεν καλούν εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής σε εθνικές ή άλλες επετείους για να καταθέσουν στεφάνι.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ της αυστηροποίησης της νομοθεσίας, τονίζοντας ωστόσο ότι, με βάση τη σημερινή νομοθεσία, μπορούν να διωχθούν όλα τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής, καλώντας εμμέσως την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να παρέμβει. Και επέστησε την προσοχή όλων για να μη δημιουργηθεί μια εντύπωση «ότι μας λείπει η νομοθεσία».

Αναφερόμενος στην Αστυνομία εκτίμησε ότι ο κ. Δένδιας κάνει τεράστια προσπάθεια, αλλά παραδέχθηκε ότι υπάρχει στην αστυνομία τεράστιο πολιτικό πρόβλημα, το οποίο εντόπισε σε «ατομική βάση».

Ερωτηθείς για το αν από τις γερμανικές εκλογές θα μπορούσε να βγει ένα αποτέλεσμα που θα έθετε τέρμα στις πολιτικές λιτότητας, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι οι πολιτικές αυτές είναι το μεγάλο πρόβλημα του ευρωπαϊκού μέλλοντος και πρόσθεσε ότι ο ευρωπαϊκός νότος πρέπει να πάει μπροστά και η άσκηση της Προεδρίας, διαδοχικά, από την Ελλάδα και την Ιταλία είναι μια καλή ευκαιρία για να ανοίξει η συζήτηση.

Τόνισε επίσης, ότι κανένας δεν θέλει το μνημόνιο και ότι πιστεύει πως η Ελλάδα μπορεί να τα βγάλει πέρα χωρίς πρόσθετη βοήθεια, ενώ πρόσθεσε ότι δεν είναι καλό που άνοιξε προεκλογικός διάλογος στη Γερμανία για το θέμα αυτό. Δεν πρέπει, είπε, να γίνονται λάθος πράγματα, με λάθος τρόπο, τη λάθος στιγμή.

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι η Γερμανία δεν έχει χάσει τίποτα από τη βοήθεια στην Ελλάδα, καθώς η ίδια δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ. Στο πρώτο δάνειο, απλώς συμμετείχε η Επενδυτική Τράπεζα της Γερμανίας και το δεύτερο δόθηκε από τον EFSF. Η Γερμανία θα χάσει από την Ελλάδα μόνο σε περίπτωση που εμείς δεν πάμε καλά, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει αν μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας. «Η Ελλάδα» ανέφερε «μπορεί να τα βγάλει ανέτως πέρα, αρκεί να βοηθηθεί η πραγματική οικονομία της».

Keywords
Τυχαία Θέματα