Βενιζέλος: Ο Σαμαράς συζητούσε από το 2011 να μπει στην κυβέρνηση

Από τον Ιούνιο του 2011, υπήρχαν συζητήσεις με τον Αντώνη Σαμαρά για πιθανή συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή το σχόλιό του για το δημοσίευμα των Financial Times για τις Κάννες.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών δήλωσε από τις Βρυξέλλες: «Ήξερε κανείς το πρωί της επόμενης ημέρας να καταρρευσουν οι τράπεζες και να χρεωκοπήσει η χώρα;», ενώ υπενθύμισε ότι μετά τις Κάννες, συμφωνήθηκε η συγκρότηση κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας, όπου αρχικά προτάθηκε να ηγηθεί ο κ. Πετσάλνικος στη συνέχεια ο κ. Κακλαμάνης και τέλος ο κ. Παπαδήμος.

Στη συνέχεια, ο κ.Βενιζέλος διέψευσε αυτό που αναφέρεται στο δημοσίευμα των Fianncial Times ότι ο Μπαρόζο ήταν ο πρωταγωνιστής της όλης συζήτησης και διαδικασίας, λέγοντας ότι ήταν παρών με τον επίτροπο Όλι Ρεν, καθώς και τον Χέρμαν Βαν Ρομπάι. «Όποιοι τα λένε αυτά δεν έχουν αίσθηση του διεθνούς συσχετισμού δυνάμεων και του ρόλου των προσώπων στην ΕΕ».

Προσέθεσε τέλος ότι ο Σαμαράς ήταν από τον Ιούνιο του 2011 σε συζητήσεις για πιθανή συμμετοχή της ΝΔ, δηλαδή πριν από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα