Τσίπρας: Τώρα είναι η ώρα της αξιοπρέπειας [Βίντεο]

Άνοιγμα σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές έκανε από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομόνοια ο Αλέξης Τσίπρας.

«Τώρα είναι η ώρα της αξιοπρέπειας. Την Κυριακή τελειώνουμε με τη λιτότητα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

και ζήτησε από όλους τους πολίτες να στηρίξουν την αξιωματική αντιπολίτευση. «Κάθε πολίτης ανεξάρτητα από το πολιτικό παρελθόν του ανεξάρτητα από το τι ψήφιζε μέχρι χθες καλείται να ανταποκριθεί στο δημοκρατικό πατριωτικό προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ. Αξιοπρέπεια τώρα ή υποτέλεια δίχως τέλος; Είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός έχει ήδη απαντήσει» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι αυτές οι εκλογές αποτελούν δημοψήφισμα για το Μνημόνιο και έθεσε το δίλημμα της κάλπης: ΣΥΡΙΖΑ τώρα ή λιτότητα χωρίς τέλος. Αξιοπρέπεια τώρα ή υποτέλεια χωρίς τέλος.



Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε και στις καταγγελίες της κυβέρνησης ότι η Αριστερά συνεργάζεται στις εκλογές με τη Χρυσή Αυγή. «Κινδυνολογούν και διαστρέφουν τη πραγματικότητα ακόμα και για τη διαρκή τους θωπεία στους νεοναζί και στην ακροδεξιά ιδεολογία. Την ίδια στιγμή που υιοθετούν την ακροδεξιά ατζέντα και έναν διχαστικό λόγο. Την ίδια στιγμή που ενορχηστρώνουν τη θεωρία των δύο άκρων» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Έχουν το θράσος, μάλιστα, να εγκαλούν την αριστερά. Η αριστερά όμως είχε και έχει μέτωπο ιδεολογικό και πολιτικό στο φασισμό, στο ρατσισμό και στη μισαλλοδοξία. Και είναι εδω για να ενώσει το λαό».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στη Χρυσή Αυγή και υποστήριξε ότι «δε θα αφήσουμε τη Χρυσή Αυγή να αλωνίζει στις φτωχογειτονιές. Θα τσακίσουμε το φασισμό, ξανακερδίζοντας τους φτωχούς και απελπισμένους ανθρώπους στο δημοκρατικό δρόμο. Δε θα χαρίσουμε την εργατική τάξη στους ναζί.

Ούτε θα αφήσουμε το λαό μας να πιστεύει ότι ο φασισμός είναι κόντρα στο σύστημα. Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, για αυτό και συναγελάζεται, συνδιαλέγεται και συναντιέται κρυφά στο μέγαρο Μαξίμου, με το σύστημα του κ. Σαμαρά».

Επιπλέον επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Αντώνη Σαμαρά. «Ο κ. Σαμαράς κρύβεται. Κρύφτηκε απ’ το ντιμπέιτ. Κρύφτηκε πίσω απ’ τις κουρτίνες του Μαξίμου. Κρύφτηκε πίσω από τα δελτία των 8. Κρύφτηκε πίσω από τις πλάτες της κυρίας Μέρκελ και του κ. Γιούνκερ. Δε θα μπορέσει, όμως να κρυφτεί πίσω από τις κάλπες» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.



Σημείωσε ότι από τη Δευτέρα εάν η κυβέρνηση παραμείνει στην εξουσία τότε θα συρρικνώσει κι άλλο τις συντάξεις στα 360 ευρώ το μήνα, θα εξαϋλώσει τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ, θα μειώσει ξανά τους μισθούς, θα απελευθερώσει τις ομαδικές απολύσεις και θα προχωρήσει σε επιπλέον απολύσεις στο Δημόσιο.



Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους πολίτες να ανοίξουν το δρόμο στην οικονομική και κοινωνική ασφάλεια:

• Καταργώντας τα Μνημόνια και τους εφαρμοστικούς τους νόμους.

• Επαναφέροντας τον κατώτατο μισθό στα €751 ευρώ, για όλους.

• Επαναφέροντας τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις συμβάσεις εργασίας.

• Βάζοντας τέρμα στις μειώσεις μισθών και συντάξεων.

• Τερματίζοντας τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα.

• Κάνοντας τα φάρμακα ξανά, φτηνό και αναγκαίο αγαθό ζωής.

• Ενώνουμε το λαό στη βάση της ανάγκης του για ζωή και αξιοπρέπεια.

• Βάζοντας τέλος στην καταστροφή και να ανακουφίσουμε τα θύματά της ανθρωπιστικής κρίσης με:

Στέγη, τροφή, ρεύμα και θέρμανση για όλους.

Προστασία της πρώτης κατοικίας.

Μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

Αποκατάσταση των συντάξεων, ξεκινώντας από τις χαμηλότερες.

Δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία.

Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Φορολογική ελάφρυνση των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων.

Έκτακτα προγράμματα υποστήριξης των αγροτών.

Ευνοϊκές ρυθμίσεις χρεών σε τράπεζες και στο Δημόσιο.

• Προστατεύοντας το νερό ως συλλογικό, δημόσιο αγαθό.

• Προστατεύοντας τα λιμάνια της χώρας, από την εκποίησή τους σε εμφανιζόμενους, αλλά και κρυπτόμενους επενδυτές.

• Προστατεύοντας την πρόσβαση όλων μας, στις παραλίες μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα