Τσίπρας: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί τα φάγατε, όπως μαθαίνω μάλιστα θα γίνει και best seller

«Κουκούλωμα του μεγαλύτερου και πλέον συμβολικού – από άποψη διακομματικής διαπλοκής – σκανδάλου της μεταπολίτευσης» χαρακτήρισε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση σχετικής επερώτησής του στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι τα δύο κόμματα που εναλλάσονταν

στην εξουσία από το 1974 και μετά στην εξουσία έχουν εξ αδιαίρετου και ακέραια την ευθύνη για το που κατήντησε η χώρα», επισήμανε. «Το σκάνδαλο που φανερώνει πως μαζί τα φάγαμε», επισήμανε παραφράζοντας τη φράση «best seller», όπως είπε.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για κουκούλωμα λέγοντας ότι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός που έχει ως στόχο να σβήσει τα ίχνη.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι την ώρα που η κυβέρνηση προχωρά σε περικοπές χαρίζει ελάφρα τη καρδία 2 δισ. ευρώ στη Siemens.

«Σήμερα δεν υπάρχει καμία αμφιβολια ότι τη χώρα την επτώχευσε μια διακομματική συμμορία διαπλεκόμενων που οδηγεί την χώρα στην καταστροφή γιατί δεν έχει το σθένος να διεκδικήσει προς όφελος του ελληνικού λαού», πρόσθεσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση και στον Αντώνη Σαμαρά με αφορμή τη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ:

Η ο πρωθυπουργός πάσχει από σύνδρομο θυματοποίησης και ξαφνικά ευρέθη εκεί για να πει ότι θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι στο αυτομαστίγωμα ή κάποιες αμαρτίες του συστήματος που εκπροσωπείτε δεν σας επιτρέπει να πείτε ούτε τα αυτονόητα», είπε, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα μπορούσε ο Έλληνας πρωθυπουργός να πήγαινε στο Βερολίνο με άδεια χέρια.

Ένα πρωθυπουργός που έχει να εμφανιστεί από τις προγραμματικές, που δεν τολμά να δώσει συνέντευξη στη ΔΕΘ και όταν ρωτήθηκε για το αντιμνημονιακό θέατρο που έπαιζε απάντησε ουδείς αναμάρτητος.

Ο συμβιβασμός που κάνατε αποτελεί τον απόλυτο ορισμό της συγκάλυψης του μεγαλύτερου σκανδάλου της μεταπολίτευσης. Είναι πράξη πρόκληση στον ελληνικό λαό, ποιανού τη νομική συμβουλή έλαβε προκειμένου να δώσει εντολη να υπογράψει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Λογικά θα σκεφτεί κανείς του νομικού σύμβουλου του, δηλαδή του κ. Καρακωστα ο όποιος περά του ότι διατέλεσε νομικός σύμβουλος την επίμαχη περίοδο, εισέπραττε εμβάσματα από τα ταμεία της siemens.

Αν νομίζετε ότι το πέπλο της σιωπής και της συγκάλυψης που θέλετε να επιβάλλετε θα εμποδίσει τον λαό να δει την αλήθεια είστε γελασμένοι. Μόλις αναλάβουμε την κυβέρνηση του τόπου θα ακυρώσουμε την επονείδιστη συμφωνία και θα αναθέσουμε σε τρίτο την εκτίμηση της ζημιάς και θα κερδίσουμε πολλά περισσότερα από τα ψίχουλα.

Τέλος, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε «καταστροφικό για την ελληνική οικονομία – σκοινί για να κρεμαστούμε» το αίτημα της επιμήκυνσης, ενώ εκτίμησε πως πίσω από την πρόταξη της «ανάπτυξης» εκ μέρους του κου Σαμαρά, κρύβεται «η ιδιωτικοποίηση των πάντων, η πώληση νησιών και οι ειδικές οικονομικές ζώνες των ανασφάλιστων εργαζομένων».

Πηγή: enikos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα