Τσίπρας: Η κύβερνηση δώρισε τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

«Πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο» χαρακτηρίζει την παραχώρηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην εταιρεία ABOU DHABI MAR ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα

Ναυπηγεία δόθηκαν δώρο σε εταιρία της οποίας εξασφαλίστηκαν απευθείας αναθέσεις συμβάσεων ύψους 3 δισ. ευρώ, πληρώθηκε αστρονομική προκαταβολή πάνω από 1 δισ., παραβιάστηκε κάθε γνωστή αρχή, πρακτική και μεθοδολογία για την υλοποίηση έργων και συμβάσεων και σήμερα το Π.Ν. δεν έχει τα υποβρύχια που παρήγγειλε και είναι αναγκαία στον επιχειρησιακό του σχεδιασμό και οι εργαζόμενοι είναι στον δρόμο.

Για τους λόγους αυτούς, καλεί στη Βουλή τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο να απαντήσει αν σκοπεύει το ελληνικό δημόσιο να καταγγείλει άμεσα τη σύμβαση με την ABOU DHABI MAR του κ. Σάφα, αν θα ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα ώστε να διεκδικήσει τα διαφυγόντα κέρδη από την εταιρεία αυτήν και τι ενέργειες θα κάνει ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας ζητάει να πληροφορηθεί αν σκοπεύει το ελληνικό δημόσιο να ανακτήσει τον έλεγχο των Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά προκειμένου να αποπερατωθούν άμεσα τα υποβρύχια και να δοθούν προς χρήση στο Πολεμικό Ναυτικό και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. Τέλος, ρωτά αν θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες νομικής υποστήριξης και διεκδίκησης στην ΕΕ προκειμένου να ανακληθούν οι περιορισμοί που αφορούν στην κρατική ενίσχυση των Ναυπηγείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα