Τραγωδία στη Βρετανία, νεκρός Ολυμπιονίκης ιστιοπλόος!

Θρηνεί η Βρετανία για την απώλεια του Oλυμπιονίκη ιστιοπλόου, Αντριου Σίμπσον, που βρήκε τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Ο 36χρονος Βρετανός είχε αναδειχτεί χρυσός Ολυμπιονίκης στο Πεκίνο το 2008 και αργυρός στο Λονδίνο το 2012. Ο Σίμπσον προετοιμαζόταν για το Κύπελλο Αμερικής και έκανε προπονήσεις στις ανατολικές ακτές της Καλιφόρνια. Το καταμαράν όμως αναποδογύρισε και τον παγίδεψε κάτω από το νερό για περίπου δέκα λεπτά, όπως έκανε γνωστό η ομάδα του, «Artemis Racing», μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή

του.

«Όλη η ομάδα είναι συντετριμμένη από αυτό που συνέβη. Τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του», δήλωσε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας, Πολ Καγιάρντ στην ανακοίνωση.

Ο πρώην αστέρας του ράγκμπι και νυν διευθυντής της «Elite Performance» της Βρετανικής Ολυμπιακής Ομοσπονδίας, Κλάιβ Γούντγουντ, έγραψε στο Twitter: «Είμαι απολύτως σοκαρισμένος στο άκουσμα της είδησης πως ο Ολυμπιονίκης Άντριου Μπαρτ Σίμπσον είναι νεκρός μετά από ανατροπή του καταμαράν του. Οι σκέψεις μου στην οικογένειά του».

Ο Σίμπσον άφησε την τελευταία του πνοή 20 λεπτά αφότου οι διασώστες τον ανέσυραν από τη θάλασσα, προσπαθώντας να τον επαναφέρουν στη ζωή, ενώ τα υπόλοιπα 10 μέλη του πληρώματος περισυνελέγησαν σώα.

Πηγή: onsports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα