Το παρασκήνιο της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών – Βενιζέλος: Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα – Κουβέλης: Δεν μιλήσαμε για ανασχηματισμό [Βίντεο]

Στην ατζέντα της σύσκεψης βρέθηκε το θέμα της ρευστότητας, οι αποκρατικοποιήσεις, η προσέλκυση επενδύσεων με στόχο τη μείωση της ανεργίας και το φορολογικό…

Μετά από μιάμιση περίπου ώρα βγήκε από τη σύσκεψη ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος δήλωσε ότι ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τα θέματα της οικονομίας και έκανε λόγο για μία χρήσιμη συζήτηση.

Πολύ σημαντική απόφαση χαρακτήρισε ο Γιάννης Στουρνάρας

την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας από την Standard & Poor’s. «Δεν εφησυχάζουμε. Δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας, αλλά ο δρόμος είναι μακρύς και ανηφορικός» συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, για τις εξελίξεις στην οικονομία και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ερωτηθείς αν ήρθε η ώρα να βγούμε στις αγορές απάντησε πως «είναι πολύ νωρίς».

Για το φορολογικό ανάφερε ότι έγινε μια χρήσιμη συζήτηση και σχετικά με το φόρο ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, είπε ότι «περιμένουμε την απόφαση».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος δήλωσε σήμερα ότι στηρίζει την κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, κάτι που έχει ξεκαθαρίσει και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ενώ οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να ζητήσουν να δημιουργηθεί ένα κοινωνικό δίκτυ προστασίας των οικονομικά ασθενέστερων.

Οι πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να συζητήσουν και τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ ενώ στην παρούσα φάση δεν φαίνεται πως θα τεθούν θέματα ανασχηματισμός και αλλαγής εκλογικού νόμου.

πηγή: newsit

Keywords
Τυχαία Θέματα