Την Κυριακή αποφασίζουν οι αγρότες για την κάθοδο στην πρωτεύουσα [BINTEO]

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα όσον αφορά τη μορφή της διαμαρτυρίας που σκοπεύουν να ακολουθήσουν από δω και πέρα αφήνουν οι αγρότες. Την Κυριακή στο μπλόκο της Νίκαιας η κρίσιμη συνέλευση, που θα κρίνει το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες, που αφήνουν ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο «καθόδου» στην Αθήνα.

Το μέλλον των κινητοποιήσεων αναμένεται να καθοριστεί στη Συνέλευση της Κυριακής στο μπλόκο της Νίκαιας όπου θα συμμετάσχουν αγρότες από όλα τα μπλόκα.

Το μεσημέρι

η Παναγροτική Συσπείρωση πραγματοποίησε συλλαλητήριο με αφετηρία το άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Στην κορυφή της πορείας βρέθηκαν τρία τρακτέρ, ενώ οι αγρότες έκαψαν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ καθώς και οδηγοί ταξί που ακολούθησαν με τα οχήματα τους την πορεία.

Αγρότες προχώρησαν και στο συμβολικό κλείσιμο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Έδεσσας. Ο δρόμος παρέμεινε κλειστός για μισή ώρα, ενώ οι αγρότες μοίρασαν λάχανα και ρύζι στους διερχόμενους οδηγούς.

«Nα αποχωρήσουν από τους δρόμους»

«Να αποχωρήσουν από τους δρόμους, παρ” ότι έχουν τα δίκια τους» και «να συνειδητοποιήσουν τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας», κάλεσε τους αγρότες, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά την επίσκεψη του στην έκθεση «Ζωοτέχνεια» στη Θεσσαλονίκη.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η χώρα βρίσκεται στο «καλαπόδι» του μνημονίου και τα περιθώρια κινήσεων είναι περιορισμένα, ο ελληνικός λαός στο σύνολό του υποβάλλεται σε θυσίες» τόνισε ο κ. Χαρακόπουλος, συνδέοντας την δυνατότητα για «διορθωτικές κινήσεις» στον πρωτογενή τομέα προς το τέλος του χρόνου, με τις ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας και πρόσθεσε : «να έρθουν να σχεδιάσουμε μαζί τις δράσεις για τη νέα προγραμματική περίοδο και τα έργα υποδομών στον πρωτογενή τομέα, που θα μειώσουν κι άλλο το κόστος παραγωγής».

Στο μεταξύ, ο κ. Χαρακόπουλος χαρακτήρισε ως «διαπραγματευτική επιτυχία» την εξασφάλιση από την κυβέρνηση, για τη χώρα μας, στη σύνοδο των Βρυξελλών, των πόρων, ύψους 18,3 δισ. ευρώ από τον κοινοτικό προϋπολογισμό για την περίοδο 2014-20. Όπως επισήμανε, «παρά τις μεμψιμοιρίες κάποιων που επιμένουν να αναλώνονται σε ανέξοδη κριτική, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα, που πέτυχε μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, σε σχέση με την αρχική εισήγηση της Κομισιόν και η μόνη χώρα, που αναφέρεται στα συμπεράσματα, ότι από το 2016 μπορεί να εισπράξει άλλα 2 δισ., λόγω της ύφεσης των τελευταίων πέντε χρόνων».

Keywords
Τυχαία Θέματα