Τη Τετάρτη ξεκινάει το 9ο ΑΝΤΙαπαγορευτικό Φεστιβάλ στην Αθήνα

Και φέτος, έπειτα από 8 συνεχόμενες χρονιές, πραγματοποιείται το φεστιβάλ για τη μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις και για πιο δίκαιες και αποτελεσματικές πολιτικές περί ναρκωτικών ουσιών, το οποίο θα διεξαχθεί φέτος σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες.

Της Έλενας Θεοδώρου

Η πραγματοποίηση του φεστιβάλ στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κάμπινγκ Βούλας είναι μια συμβολική δράση επανάκτησης του δημόσιου χώρου και του παραλιακού μετώπου, μέσα από τη δημιουργία μιας προσωρινά αυτόνομης ζώνης, ενός φεστιβάλ για την

αξιοπρέπεια, την ελευθερία, την αγάπη και την ειρήνη.

Στηρίζετε με αυτό τον τρόπο έμπρακτα το αίτημα χιλιάδων πολιτών των όμορων Δήμων και της Επιτροπής Αγώνα για το Παραλιακό Μέτωπο να διασφαλιστεί ο δημόσιος, ελεύθερος και κοινόχρηστος χαρακτήρας της παραλίας.

Το φεστιβάλ θα είναι επίσης μια συμβολική δράση ελεύθερης και υπεύθυνης κατασκήνωσης. Φέρτε τις σκηνές σας και κατασκηνώστε υπεύθυνα!

Την Τετάρτη 8 Μαίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, την Πέμπτη 9 Μάη στο Αμφιθέατρο 984 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι και την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Μάη στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κάμπινγκ Βούλας.

Την πρώτη μέρα του φεστιβάλ από τις 12 μέχρι τις 3 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την ιατρική χρήση της κάνναβης στην Ευρώπη με ομιλητές από την Αγγλία, την Ολλανδία και την Τσεχία και από τις 6 έως τις 9.30 ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Βιομηχανική κάνναβη, μια οικολογική πρόταση» με ομιλητές από το εξωτερικό, αλλά και εκπροσώπους από αγροτικές οργανώσεις και από Κannabishop. Παράλληλα θα υπάρχει έκθεση προϊόντων κλωστικής (βιομηχανικής) κάνναβης.

Την Πέμπτη στο Γκάζι από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Πολιτικές μείωσης της βλάβης, καλά παραδείγματα από την Ευρώπη και εναλλακτικά μοντέλα ρύθμισης» με τη συμμετοχή Ευρωπαίων αξιωματούχων από το χώρο της πρόληψης, εκπροσώπων εργαζομένων και θεραπευόμενων του ΟΚΑΝΑ, εκπροσώπων κομμάτων και ΜΚΟ, καθώς και του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.

Την Παρασκευή και το Σάββατο το φεστιβάλ θα μετακομίσει στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κάμπινγκ Βούλας (Λεωφόρος Ποσειδώνος, Στάση ΠΙΚΠΑ), στο πλαίσιο μιας συμβολικής επανάκτησης του δημόσιου χώρου και του παραλιακού μετώπου. Και τις δύο μέρες από τις 6 το απόγευμα θα γίνονται προβολές ντοκιμαντέρ και ταινιών, εκθέσεις κόμικ, live painting κ.ά., ενώ θα υπάρχουν ενημερωτικά περίπτερα και έκθεση προϊόντων κλωστικής (βιομηχανικής) κάνναβης.

Το ζωντανό μουσικό πρόγραμμα του φεστιβάλ πλαισιώνουν οι: Palyrria, Κακό Συναπάντημα, Fundracar, Vlastur full band, Chapter Zero (malta), Professor Skank with J Fyah (moca juniors), Bangies, Fyah Fist, Kilimanjaro meet De Traces feat Chakradar, Κάτω από το δέντρο, What the funk, traditional indian music and dance. Στη σκηνή dubwise hifi συμμετέχουν οι dj: Anna Mystic, AmP Outernational, I-Mitri Counteraction, Blend Mishkin, THC Soundsystem, Fleck, Booker, Dub Riots, Billy Widz & Jeph1, Harris, Kernercoremode, Mashdown45, Selah & Skitlab, MistaOperator, Raggaprincess, EsarJay, Poppasteve, Ilias SoundProof, Selectah Nesta, Mrs HCN, MC Bredda Ahmed Ali. Στο IT chill ambient space stage μουσική βάζουν οι: Cygna (malta), Stimulus Timbre (malta), Odiolab Live, Fishimself, C.OP, Qses, The Mirror, Tasos Stranger, Risinggalaxy, Junior X, Argy Echosense, War aka Han Solo, Sitartronic, Crystal Zero, Sissy Stardust.

Το 9ο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ της Αθήνας διοργανώνεται με τη στήριξη των φορέων: Ηλιόσποροι, Κενό Δίκτυο, ENCOD, Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης (ΕΛΕΥΣΥΝΑ), ΟΚΑΝΑ, Σύλλογος Θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ, Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων keli.gr, Οικολόγοι Πράσινοι, Πράσινο Ινστιτούτο, Νέοι Πράσινοι, Επιτροπή δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, Νεολαία Συνασπισμού, ΑΚΟΑ, Φιλελεύθερη Συμμαχία, Act Up Drase Hellas, Εφημερίδα Εποχή, Περιοδικό Ζενίθ, Φίλοι του Ανθρώπου, Dubwise HiFi, Rastavibe, 1 Step Forward, Natural High Family, Sub’n'Dub, Funxion, Creative Space, Urban Danja, One Love Reggae Ideas, Reggae.Gr, Freeze Mag/ It Shop, Akida promo, Trifilo.Gr Web Radio, Greek Cannabis Society, Cannabishellas.com, Tzivana.gr, 420.gr, Seeders, Εκτός Ζώνης radio & reggae magazine.

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.legaliseprotestival.blogspot.com

http://voulacamp.blogspot.com

fb event: https://www.facebook.com/events/586489781375812/

Keywords
Τυχαία Θέματα