Τι συζήτησαν Σαμαράς-Ομπάμα [βίντεο]

«Οι ΗΠΑ θέλουν να συνεχίσουν να βοηθούν την Ελλάδα» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα και ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η Ελλάδα θα πετύχει».

Σε κοινές τους δηλώσεις μετά τη συνάντηση στον Λευκό Οίκο, ο Μπάρακ Ομπάμα και ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσαν ότι «η συζήτηση έγινε σε

πολύ καλό κλίμα».

«Είμαστε υπερήφανοι για τη φιλία με τον ελληνικό λαό», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκφράζοντας τη στήριξή του αλλά και την εμπιστοσύνη του στον Αντώνη Σαμαρά.

«Οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προσπάθειες της Ελλάδας» σημείωσε ο Μπάρακ Ομπάμα ενώ πρόσθεσε ότι «η λιτότητα δεν είναι λύση».

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι «οι δύο χώρες είναι κάτι περισσότερο από σύμμαχοι και υποστηρίζουν τις ίδιες αξίες, όπως τη ελευθερία, τη δημοκρατία και την ανεξαρτησία».

Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «έχουμε περάσει δύσκολα και οι θυσίες του ελληνικού λαού είναι τεράστιες». «Οι τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού δεν πρέπει να είναι μάταιες» υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Θα κάνουμε ότι πρέπει να γίνει αλλά η έμφαση πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη και στην ανεργία των νέων», είπε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «η Ελλάδα θα πετύχει».

Δείτε το βίντεο από το MEGA

Δείτε το βίντεο από την άφιξη του Αντώνη Σαμαρά στον Λευκό Οίκο

ΒΙΝΤΕΟ-Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση Σαμαρά-Κέρι

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, σε πολύ καλό κλίμα, με τους δύο άνδρες να συζητούν τα εθνικά θέματα και τις διεθνείς εξελίξεις.

ΒΙΝΤΕΟ- Ο Κέρι εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό


Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ο κ. Κέρι εξέφρασε την αλληλλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό.

Σαμαράς: Δεν βλέπω εκλογές

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε χθες με τους επικεφαλής των 20 μεγαλύτερων επενδυτικών σχημάτων των ΗΠΑ απάντησε σε ερωτήσεις τους. «Δεν βλέπω εκλογές, περάσαμε τα δύσκολα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς.

πηγή:enikos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα