Τι λένε τα ξένα Μ.Μ.Ε. για το κλείσιμο της ΕΡΤ [εικόνες]

Η είδηση κυκλοφόρησε αστραπιαία στα διεθνή ενημερωτικά μέσα. Δείτε τι γράφουν τα ξένα Μ.Μ.Ε. λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Το πρακτορείο Associated Press αναφέρει: H Ελλάδα αναστέλλει τη λειτουργία των δημόσιων μέσων για να εξοικονομήσει χρήματα.

Από την πλευρά του το abc news

ανέφερε: Η ελληνική συντηρητική κυβέρνηση ανέφερε ότι θα κλείσει προσωρινά τα δημόσια μέσα ενημέρωσης, παρά τις αντιδράσεις ενώσεων και κοινωνικών φορέων.

Η Washington Post αναδημοσίευσε το άρθρο του AP σε κείμενο που τιτλοφορείται: H Ελλάδα αναστέλλει τη λειτουργία των δημόσιων μέσων για να εξοικονομήσει χρήματα, χαρακτηρίζοντας τα δημόσια μέσα ως «θύλακες σπατάλης».

«Η Ελλάδα έχει γίνει στιγμιαία η μόνη χώρα της Ευρώπης χωρίς δημόσια τηλεόραση» γράφει η El Pais για το κλείσιμο της ΕΡΤ, που αμέσως μετά τις αιφνίδιες ανακοινώσεις έγινε πρώτη είδηση στο ηλεκτρονικό της πρωτοσέλιδο της ισπανικής εφημερίδας.

«Η ελληνική κρίση φέρνει μπλακ-άουτ στη δημόσια τηλεόραση» αναφέρει η ιταλική Repubblica, μεταφέροντας τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, που χαρακτήρισε θύλακα αδιαφάνειας την ΕΡΤ και σκανδαλώδη τον τρόπο λειτουργίας της.

«Η Ελλάδα κλείνει τη δημόσια τηλεόραση» μεταδίδει η γαλλική εφημερίδα Liberation, επισημαίνοντας ότι η κακή διοίκηση ήταν το κίνητρο για την κυβέρνηση να κλείσει την ΕΡΤ, η οποία θα λειτουργήσει με νέα δομή και λιγότερους υπαλλήλους.

Το BBC αναφέρει την κίνηση της κυβέρνησης ως μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η ύφεση. Το βρετανικό κανάλι υπενθυμίζει μάλιστα ότι τον Απρίλιο ψηφίστηκε νομοσχέδιο που προβλέπει αποχώρηση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως τα τέλη του επόμενου έτους.

«Λιτότητα, η Ελλάδα κλείνει τη δημόσια τηλεόραση» μεταδίδει το γερμανικό Spiegel στον ιστότοπο του αναφέροντας ότι μένει λίγη ώρα μέχρι η ΕΡΤ να σταματήσει τη λειουργία της και ότι αναμένεται να επανέλθει με λιγότερους εργαζομένους

«Τσεκούρι ακόμη και στην τηλεόραση» γράφει η ιταλική Stampa επισημαίνοντας ότι ούτε η τηλεόραση, ούτε το ραδιόφωνο, δεν γλίτωσε από τις περικοπές και την λιτότητα.

Keywords
Αναζητήσεις
ξενα μμε για κλεισιμο ερτ
Τυχαία Θέματα