Τι έγινε στην ορκωμοσία του δήμου Αθηναίων

Με μια τελετή η οποία δεν θύμιζε σε τίποτα παλαιότερες εποχές πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Αθηνών και, βέβαια, και του Δημάρχου Γιώργου Καμίνη, ενώ τα μέτρα ασφαλείας στο Γκάζι ήταν πραγματικά πρωτοφανή.

Από νωρίς το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στην περιοχή με στόχο να αποτρέψουν τη… συνάντηση μελών αντιφασιστικών οργανώσεων και χρυσαυγιτών οι οποίοι ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το Ραδιομέγαρο του Αθήνα

9.84 στο Γκάζι.

Κοινός παρονομαστής για την παρουσία όλων αυτών ήταν ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος ορκίστηκε δημοτικός σύμβουλος Αθηνών, αφού πρώτα είχε εξασφαλίσει 24ωρη άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης μεταφέρθηκε από τον Κορυδαλλό με περιπολικό και κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ενώ κατά την είσοδό του στην Τεχνόπολη (από την πλαϊνή πόρτα) δήλωσε «Είπαμε να βάλουμε τους κλέφτες φυλακή και πρόλαβαν και μας έβαλαν αυτοί. Δεν πειράζει στο τέλος νικάει πάντα η Ελλάδα».

Παρούσα ήταν και η Ουρανία Μιχαλολιάκου η οποία ορκίστηκε, αλλά και χειροκρότησε τον προφυλακισμένο Κασιδιάρη.

Μάλιστα, κάποια στιγμή σημειώθηκε και μια μιρκή ένταση όταν ο Ηλίας Παναγιώταρος έφθασε στο Ραδιομέγαρο και θέλησε να μπει μέσω, ωστόσο, οι υπάλληλοι του δήμου δεν τον άφησαν καθώς δεν είχε την ειδική πρόσκληση που απαιτούνταν. Κατά άλλες πληροφορίες ο βουλευτής της ΧΑ κατάφερε τελικά να «τρυπώσει» και να παρακολουθήσει την τελετή.

Σε πολιτισμένο κλίμα, αλλά στα βουβά η τελετή -Με πολιτικό όρκο Καμίνης, Σακελλαρίδης

Παρά την κινητοποίηση των Αρχών και τα όσα είχαν ακουστεί τις προηγούμενες ημέρες η τελετή πραγματοποιήθηκε σε πολιτισμένο κλίμα και χωρίς να υπάρξουν παρατράγουδα. Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, αλλά και οι Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Πέτρος Κωνσταντίνου και Νίκος Σοφιανός ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο και όλοι οι υπόλοιποι με θρησκευτικό.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η τελετή πραγματοποιήθηκε με διαδικασίες ελαφρώς εξπρές χωρίς να θυμίζει σε τίποτα άλλες εποχές όταν υπήρχε μπουφές, αναψυκτικά, και άλλα δρώμενα. Κάτι η παρουσία των χρυσαυγιτών, κάτι το γεγονός ότι η εποχή επιβάλλει μειωμένα έξοδα συνετέλεσαν στο να λάβει η τελετή γρήγορα τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα