Τέλος η επιστροφή φόρου από την εφορία

Περίπου οι δύο στους δέκα φορολογούμενους θα λάβουν φέτος επιστροφή από την εφορία. Θα τη λάβουν όμως; Μάλλον όχι αφού το σχέδιο προβλέπει αυτόματο συμψηφισμό της με τον φόρο για τα ακίνητα ή άλλες οφειλές προς το κράτος ή τα Ταμεία.

Ο μεγάλος φόβος του υπουργείου Οικονομικών είναι πως εφέτος που έχει φύγει από τον λογαριασμό της ΔΕΗ ο φόρος των ακινήτων θα είναι πολλοί οι ιδιοκτήτες που δεν θα είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Έτσι έπεσε και πάλι στο τραπέζι η πρόταση που είχε γίνει για να καμφθούν οι

αντιρρήσεις της τρόικας που επέμενε να μείνει ο φόρος στους λογαριασμούς.

Με βάση τη νέα φορολογική διάταξη – άρθρο 83 του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων – προβλέπεται ότι ποσά επιστροφών φόρου κάτω των 1.500 ευρώ, τα οποία δικαιούνται φορολογούμενοι, είναι δυνατό να συμψηφίζονται με μη ληξιπρόθεσμες οφειλές τους.

Έτσι είναι … διάπλατα ανοιχτό το ενδεχόμενο από τη στιγμή που η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων θα γίνεται ως τα μέσα Ιουλίου, την ίδια περίοδο δηλαδή με την πρώτη δόση για τον φόρο ακινήτων να υπάρχει αυτόματος συμψηφισμός και οι φορολογούμενοι να παίρνουν επιστροφή ποτέ καθώς η εφορία θα έχει αφαιρέσει τα χρήματα για την πληρωμή του φόρου για τα ακίνητα.

Το ίδιο βέβαια μπορεί να γίνει και με κάθε οφειλή του φορολογούμενου τόσο προς της εφορία, όσο και προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα