Τα «περιστέρια του λαθρεμπορίου» – Πως ένας Νεοϋορκέζος έσπασε το εμπάργκο των ΗΠΑ κατά της Κούβας [βίντεο]

Mε έναν πολύ απλό τρόπο ο Νεουορκέζος ζωγράφος Duke Riley, κατάφερε να σπάσει το αμερικανικό εμπάργκο κατά της Κούβας. Κάνει «εμπόριο με τον εχθρό» όπως λέει χαρακτηριστικά εκπαιδεύοντας περιστέρια να κουβαλούν κάτω από την κοιλιά τους πούρα σε μια συμβολική κίνηση με την οποία θέλησε να κοροιδέψει τον οικονομικό αποκλεισμό της Κούβας από τις ΗΠΑ.

Ήθελα να δείξω τη ματαιότητα όλων αυτών των υψηλής τεχνολογίας συστημάτων με κόστος δισεκατομμύρια δολάρια που χρησιμοποιούνται

από τις μυστικές υπηρεσίες για να εξασφαλίσουν τον οικονομικό αποκλεισμό », είπε ο καλλιτέχνης .

«Έκλεψα το σύστημα με τη βοήθεια των μεθόδων που χρησιμοποιούνται από τους αρχαίους Σουμέριους », είπε με ειρωνεία .

«Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εχθρικές ενέργειες προς τις ΗΠΑ , η Κούβα παραμένει η μοναδική χώρα έναντι της οποίας οι Ηνωμένες Πολιτείες υπερασπίζεται το« εμπόριο με την πράξη Enemy » (νόμος της διαπραγμάτευσης με τον εχθρό )»

Η πρώτη ομάδα των 23 λαθρέμπορων-περιστριών διέσχισαν τα σύνορα πριν από λίγους μήνες , αλλά γύρισαν πίσω μόνο 11 από αυτά με έξι κουβανέζικα πούρα . Στη συνέχεια οι « αεροπορικές επιδρομές » έγιναν πιο τακτικές.

Στις αρχές Νοεμβρίου , μια γκαλερί στη Νέα Υόρκη θα φιλοξενήσει μια έκθεση που θα παρουσιάσει τα περιστέρια και ένα βίντεο που καταγράφονται από την κάμερα που έχουν επλανω στην πλάτη τους. Το κόστος της εκπαίδευσης κάθε περιστεριού μάλιστα ανέρχεται περίπου σε 100.000 δολάρια.

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα