Σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την ΕΡΤ θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να εξεταστούν ποινικές και τυχόν αστικές ευθύνες για την υπόθεση της ΕΡΤ προτίθεται να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Χανίων.

Ο

Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει θα πρέπει να εξετασθούν ποινικές και τυχόν αστικές ευθύνες «όσων αποφάσισαν και συνεχίζουν να κρατάνε την ΕΡΤ κλειστή και συνεχίζουν διαδικασίες που θα κοστίσουν στον έλληνα πολίτη πολλές δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ»

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η κυβέρνηση συνεχίζει να παρανομεί καθώς για δεύτερη εβδομάδα δεν υλοποιεί την απόφαση του ΣτΕ για άμεση επαναλειτουργία της εκπομπής του δημόσιου σήματος της ραδιοτηλεόρασης.

Μάλιστα σημείωσε πως σήμερα «μάθαμε πως προτίθεται να μην τηρήσει και τους νόμους που διέπουν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου.»

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης χαρακτήρισε το όλο γεγονός τραγέλαφο ,και χαρακτήρισε την κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία. Επεσήμανε δε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει να μείνει η Βουλή ανοιχτή και να έρθει προς συζήτηση η πρόταση νόμου που έχει κατατεθεί και που ζητάει την ακύρωση της απόφασης που έκλεισε την ΕΡΤ.

Τέλος σε ερώτηση του zarpa.gr αν παρά τον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης διανύουμε προεκλογική περίοδο, ο κ. Τσίπρας είπε πως ο «ανασχηματισμός από μόνος του σηματοδοτεί πως η κυβέρνηση Σαμαρά πνέει τα λοίσθια. Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε τόσο δύσκολη θέση που για να σωθεί αναγκάζεται να σφιχταγκαλιάσει τον κ. Βενιζέλο. Μόνο που το ειδικό του βάρος θα τον βυθίσει προς τα κάτω.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, φθάνοντας στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στη Σούδα, ενημερώθηκε από τη Διευθύντρια του σταθμού κυρία Άννα Μακράκη Καρέλλα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι μετά και την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ενώ απάντησε και στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που εκείνη την ώρα έκαναν εκπομπή.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας είπε ότι για το ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της ΕΡΤ δεν τελείωσε μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και σημείωσε πως η κυβέρνηση εδώ και δύο εβδομάδες παρανομεί καθώς έχει διακόψει με το έτσι θέλω την εκπομπή του σήματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Πηγή: zarpa.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα