ΣΥΡΙΖΑ: Στερούμενα σοβαρότητας τα λεγόμενα Βενιζέλου

Υπήρχαν πιέσεις από ονόματα που ήταν μέσα στην λίστα ώστε το ζήτημα να κουκουλωθεί, εκτιμά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σε ανακοίνωση του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζει πολιτικά απαράδεκτα και στερούμενα σοβαρότητας τα λεγόμενα του Ευάγγελου Βενιζέλου, για τους λόγους που δεν αξιοποιήθηκε η λίστα με τα ονόματα των ελλήνων μεγαλοκαταθετών

στην Ελβετία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στέκεται ιδιαίτερα στο ζήτημα της μη ενημέρωσης της Βουλής, το οποίο χαρακτηρίζει «μείζον πολιτικό θέμα». Αναφορικά με την λίστα που υπήρχε σε Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία, επισημαίνει ότι εισπράχθηκαν αξιοσέβαστα ποσά με εξωδικαστικούς συμβιβασμούς.

Υπήρξε συγκάλυψη της υπόθεσης από ελληνικής κυβερνητικής πλευράς, με την ίδια ευκολία που έγινε και η περικοπή μισθών και συντάξεων.

Είναι η στιγμή της επιτάχυνσης των διαδικασιών που αφορούν στη νομική διαλεύκανση της υπόθεσης και της απόδοσης ευθυνών

Σε χθεσινή δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για υλικό που δεν περιήλθε με νόμιμες διαδικασίες στα χέρια των αρχών, άρα δεν ήταν νομικά αξιοποιήσιμο. Ο κ. Βενιζέλος επικαλέστηκε μαλιστα και την υπηρεσιακή εκτίμηση του τότε Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ Ι. Διώτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα