Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής απόψε αποφάσισε να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις του κλάδου. Η συνάντηση των εκπροσώπων των φαρμακοποιων με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά, χαρακτηρίστηκε άκαρπη. Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί νέα συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην οποία θα ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Στις διαβεβαιώσεις του  Μάριου Σαλμά, ότι θα καταβληθούν εντός του Σεπτεμβρίου οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ

προς τον κλάδο, οι οποίες αφορούν υπόλοιπο 76 εκατ. ευρώ για τη φαρμακευτική δαπάνη του περασμένου Μαϊου και περίπου 150 εκατ. ευρώ για την αντίστοιχη του Ιουνίου, οι φαρμακοποιοί «απάντησαν» ζητώντας γραπτό χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής, θέτοντας όμως και το ζήτημα των παλαιότερων χρεών των ασφαλιστικών ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.

Από πλευράς υπουργείου υπήρξε πίεση και για «άνοιγμα» της πίστωσης από τις φαρμακευτικές εταιρίες προς τις φαρμακαποθήκες και στη συνέχεια προς τα φαρμακεία, πλην όμως χωρίς αποτέλεσμα. Ο κ. Σαλμάς επέμεινε στην επιμήκυνση του χρόνου της πίστωσης των φαρμακοποιών από τους άλλους κρίκους της εφοδιαστικής αλυσίδας στις 90 μέρες, προκειμένου να δοθεί οικονομική ανάσα στα φαρμακεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα