Συνάντηση Ρουπακιώτη με καναδό Γερουσιαστή

Με τον πρόεδρο της Γερουσίας του Καναδά Noel Kinsella, συναντήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αντώνης Ρουπακιώτης. Αντικείμενο της συνάντησης τους ήταν οι εργασιακές σχέσεις αλλά και το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Ο κος Ρουπακιώτης αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της εργασίας, επισήμανε πως τα τελευταία διόμισι χρόνια έχουν ανατραπεί νόμοι δεκαετιών και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

 Κάθε μεταρρύθμιση διεύρυνσης και διασφάλισης

των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι μια μικρή επανάσταση . Έχει ανατραπεί τόσο το θεσμικό πλαίσιο που μιλάμε για αντεπανάσταση

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της μετανάστευσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε:

 Το μεταναστευτικό πρόβλημα δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό. Η αντιμετώπισή του απαιτεί συνολικό σχεδιασμό σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και κυρίως οικονομική ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Noel Kinsella, ο οποίος συνοδευόταν από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης στη Γερουσία James Cowan και τον oμογενή βουλευτή Leo Housakos υποστήριξε από την πλευρά του, πως πρέπει να υπερασπιστούν οι θρησκευτικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των μειονοτήτων, όπως των Ρομά , των μουσουλμάνων κ.α.

Keywords
Τυχαία Θέματα