Συγνώμη για τα επεισόδια ζήτησε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης

Τους δρόμους της συνεργασίας μεταξύ εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης των δύο χωρών και της εκπόνησης δράσεων σε τομείς όπως η τοπική απασχόληση, η ενέργεια, ο τουρισμός, η διοικητική μεταρρύθμιση, η αποκέντρωση, η ανακύκλωση, η ανάπτυξη αγροτικών περιοχών και η συνεργασία μαρτυρικών πόλεων, άνοιξε η 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση-DGV III, που ολοκλήρωσε τις εργασίες της στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας,

εντεταλμένος της κυβέρνησης για την ελληνογερμανική κυβέρνηση, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, επισήμανε την ανάγκη να πολλαπλασιαστούν οι «φάροι» που ανάβουν από τις δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιούνται στο πλαίσιο της ελληνογερμανικής συνεργασίας. «Αφήστε μας να πολλαπλασιάσουμε τους φάρους, να δείξουμε τι μπορεί να συμβεί», ανέφερε.

Αναφερόμενος στις χθεσινές κινητοποιήσεις, υπογράμμισε ότι «υπάρχουν άνθρωποι που οδηγούν τη χώρα στο αδιέξοδο» και ότι «οι διαδηλώσεις δεν μπορεί να είναι η μόνη εναλλακτική». «Μέσα από την ελληνογερμανική συνέλευση ανοίγονται εποικοδομητικοί δρόμοι για το μέλλον», είπε και χαρακτήρισε ακατανόητο το γεγονός ότι «ομάδες της αντιπολίτευσης δεν συνδέονται με το έργο αυτό και το καταπολεμούν».

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη δήλωση της Άγκελα Μέρκελ ότι οι διαδηλώσεις δεν πρέπει να είναι βίαιες και η βία δεν είναι μέσο άσκησης πολιτικής.

Συγνώμη για τα επεισόδια ζήτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος τόνισε ότι οι ελληνογερμανικές σχέσεις είναι εξαιρετικές.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι η συνεργασία πρέπει να συνεχιστεί σε επίπεδο στελεχών και να εξειδικευτεί και οι δήμαρχοι να ζητήσουν από την Πολιτεία ουσιαστική αποκέντρωση.

Πηγή: enikos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα