Στους δρόμους οι κάτοικοι στη Χαλκιδική: Αρνούμαστε να «ζυγίσουμε» το νερό με το χρυσό!

Την αντίθεσή τους στα μεταλλεία χρυσού εκφράζουν, για μία ακόμη φορά, σήμερα, οι κάτοικοι της Χαλκιδικής. Παρά τις «προειδοποιήσεις» του αστυνομικού διευθυντή Χαλκιδικής, που, με έγγραφό του, τους «θυμίζει» ότι η πρόκληση επεισοδίων αποτελεί ποινικό αδίκημα, εκείνοι αποφάσισαν να συγκεντρωθούν, στις 10.30 το πρωί, στην Ιερισσό και, αμέσως μετά, να κάνουν πορεία προς τη θέση Σκουριές.

«Αρνούμαστε να «ζυγίσουμε» το νερό με το χρυσό» υπογραμμίζουν «είναι λάθος «μαθηματική πράξη».Η εποχή που ο κόσμος «αντάλλασσε» το νερό με μία θέση εργασίας έχει περάσει ανεπιστρεπτί, πρέπει να το πάρουν απόφαση».

Την

ίδια ώρα, ωστόσο, εργαζόμενοι στην καναδική εταιρία και κάτοικοι των γύρω χωριών, που θέλουν τα μεταλλεία, πραγματοποιούν, «αντισυγκέντρωση» στο γήπεδο του Παλαιοχωρίου.

«Ο κόμπος έφθασε στο «χτένι». Δεν γίνεται άλλο να παραμένουμε απαθείς παρατηρητές σε όλα όσα γίνονται στον τόπο μας χωρίς και ενάντια στη θέλησή μας. Ελάτες να ενώσουμε τη φωνή μας και να πούμε «ναι» στην ανάπτυξη και την εργασία».

Στη Χαλκιδική όλοι βρίσκονται «επί ποδός πολέμου» αφού, την προηγούμενη φορά που έγινε η συγκέντρωση στις Σκουριές, υπήρξαν συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, τραυματίες, προσαγωγές, εμπρησμοί και ρίψεις χημικών.

Διαβάστε περισσότερα στο thesstoday.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα