Στους δρόμους οι εργαζόμενοι για την εργατική Πρωτομαγιά-Απεργίες, διαδηλώσεις και μπλακ άουτ στην Αθήνα

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ .

Τα συνδικάτα έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 π.μ., ενώ το ΠΑΜΕ θα κάνει δική του ξεχωριστή συγκέντρωση, στις 10:30 στην πλατεία Συντάγματος. Τα

συνδικάτα αποφάσισαν να τιμήσουν κανονικά την εργατική πρωτομαγιά παρά το γεγονός ότι με απόφαση του υπουργού Εργασίας η αργία της Πρωτομαγιάς μετατίθεται για την Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου, επειδή φέτος η 1η Μαΐου συμπίπτει με τη Μεγάλη Τετάρτη.

Κλειστοί θα είναι από τις 8 το πρωί αρκετοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε άλλους δήμους της Αττικής, προκειμένου να πραγματοποιηθούν χωρίς προβλήματα οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Η Τροχαία θα κάνει διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας γύρω από την Πλατεία Συντάγματος, την Πλατεία Κλαυθμώνος, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων), την Πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά, στο Αγαλμα των Μεταλλωρύχων στο Λαύριο και στην Κεντρική Πλατεία της Ελευσίνας.

Το αποτέλεσμα της απόφασης των κινητοποιήσεων είναι οι αλλαγές και οι τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, Μετρό και Ηλεκτρικό θα προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας, ενώ στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό οι υπάλληλοι θα τραβήξουν χειρόφρενο για 24 ώρες. Υπενθυμίζεται πως δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο λόγω της απεργίας της ΠΝΟ.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα την Πρωτομαγιά

Σιδηρόδρομος: 24ωρη απεργία

Προαστιακός: 24ωρη απεργία

Λεωφορεία: Θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ

Τρόλεϊ: Θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ

Μετρό: Θα ξεκινήσει δρομολόγια από τις 9 το πρωί και θα τερματίζει στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας

Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος: Θα ξεκινήσει τα δρομολόγια από τις 9 το πρωί.

Κλειστοί θα παραμείνουν, με εντολή της ελληνικής αστυνομίας, από τις 9 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής, λόγω της συγκέντρωσης και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Οι σταθμοί θα δοθούν ξανά στην κυκλοφορία μετά από νέα εντολή της ελληνικής αστυνομίας.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία σήμερα εξαιτίας της συμμετοχής της ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πρωτομαγιά τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καλούν τα μέλη τους να απεργήσουν και να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν τα συνδικάτα και οι κοινωνικοί φορείς σε όλες της πόλεις της χώρας, διεκδικώντας την ανατροπή των «μνημονιακών πολιτικών και των επιπτώσεων στις κοινωνικές υπηρεσίες και στα εργασιακά δικαιώματα».

Κλειστά την Πρωτομαγιά τα φαρμακεία του Πειραιά

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα φαρμακεία όλης της χώρας, εκτός του Πειραιά, όπου η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου αποφάσισε να συμμετάσχει στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.Η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται την Τρίτη 7 Μαΐου, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ενώ την ίδια μέρα τα φαρμακεία του Πειραιά θα λειτουργήσουν κανονικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα