Στους δρόμους και τα τρακτέρ- Κλείνει αύριο η Εγνατία

Το είπαν και θα το κάνουν οι αγρότες της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών στην Ημαθία. Όπως δηλώνει στο Τhesstoday ο πρόεδρος Τάσος Χαλκίδης, η συμμετοχή των αγροτών που καταφθάνουν στον κόμβο της Κουλούρας διαρκώς αυξάνεται και οι εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό των τρακτέρ στα 250.

Σε συνέλευσή τους οι αγρότες (στην πλειοψηφία τους ροδακινοπαραγωγοί) αποφάσισαν να προχωρήσουν αύριο στις 11:00 το πρωί σε αποκλεισμό της Εγνατίας οδού για τουλάχιστον μία ώρα, όχι όμως σε διακοπή της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης

– Βέροιας. Την Κυριακή πρόκειται να παραστούν στη μεγάλη συνέλευση αγροτών που θα πραγματοποιηθεί στον Πλαταμώνα για να καθορίσουν την περαιτέρω μορφή των κλιμακούμενων κινητοποιήσεων τους.

Όπως επισημαίνει ο κ. Χαλκίδης στο thesstoday, μόνον η ίδια η κυβέρνηση μπορεί να αναστείλει τις κινητοποιήσεις ικανοποιώντας τα αιτήματα των αγροτών. Μάλιστα, κρούει κώδωνα κινδύνου, οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας να μην καλλιεργήσουν την τρέχουσα χρονιά, αφού είναι απλήρωτοι και δεν έχουν χρήματα ούτε για να κινήσουν τα τρακτέρ τους.

Πηγή: thesstoday.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα