Στον ειδικό εφέτη ανακριτή θα οδηγηθεί σήμερα ο Τάσος Θεοφίλου

Το κατώφλι του ειδικού εφέτη ανακριτή που χειρίζεται υποθέσεις τρομοκρατίας θα περάσει σήμερα ο Τάσος Θεοφίλου, ο οποίος συνελήφθη για την αιματηρή ληστεία τράπεζας της Πάρου. Ο 29χρονος θα οδηγηθεί επίσης στα Δικαστήρια για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης για τη δολοφονία του 53χρονου οδηγού ταξί, ενώ θα δικαστεί και από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο

για αντίσταση κατά της αρχής κατά τη σύλληψή του.

Εις βάρος του Τάσου Θεοφίλου και των συναυτουργών του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία από κοινού, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και κλοπές.

O 29χρονος, που φέρεται να ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο, εντοπίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μοναστηράκι και προσήχθη στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Αργά το Σάββατο από την αστυνομία ανακοινώθηκε ότι το γενετικό υλικό του συλληφθέντος ταυτοποιήθηκε με αυτό σε αντικείμενα των δραστών που βρέθηκαν στον χώρο της ληστείας.

Την Κυριακή, έπειτα από σχετική εισαγγελική διάταξη, η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και φωτογραφίες του, καθώς και φωτογραφίες από τις κάμερες ασφαλείας του τραπεζικού υποκαταστήματος στη Νάουσα της Πάρου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών αποσκοπεί «στην υποβοήθηση της πληρέστερης εξιχνίασης της ερευνώμενης υπόθεσης και τη διακρίβωση της ταυτότητας των λοιπών δραστών, καθώς επίσης στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, αλλά και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων».

Από την αστυνομία παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα άτομα που απεικονίζονται στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται, να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, με την υπενθύμιση ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

πηγή: zougla.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα