Στην τελική ευθεία η υποψηφιότητα Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν

Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για την πραγματοποίηση του συνεδρίου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς στη Μαδρίτη από τις 13 έως τις 15 Δεκεμβρίου, όπου πρόκειται να γίνει η επίσημη ανακήρυξη της υποψηφιότητας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την προεδρία της Κομισιόν.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το επιτελείο του κ. Τσίπρα

και το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς θα επιδιώξει να δώσει τη μεγαλύτερη δυνατή προβολή στην υποψηφιότητα Τσίπρα, καθώς τη θεωρούν «ιδιαίτερα ελκυστική» για τους ευρωπαίους πολίτες.
Με τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου, θα δοθεί στη δημοσιότητα και η διακήρυξη για την υποψηφιότητα, που θα περιλαμβάνει τις βασικές θέσεις των αριστερών κομμάτων που θα στηρίξουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Κομματικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται αποδέκτης θετικών μηνυμάτων σχετικά με την υποψηφιότητα.
Εντείνεται η κινητικότητα των ευρωπαϊκών κομμάτων
Την ερχόμενη Τρίτη αναμένονται στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς και οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων για επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας.
Πρόκειται για θεσμική επίσκεψη που πραγματοποιούν οι πολιτικές ομάδες του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου σε κάθε χώρα που αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε.
Ο κ. Σουλτς έχει ανακηρυχθεί υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.
Στην αποστολή θα βρίσκεται και η Γκάμπι Τσίμερ, επικεφαλής της ευρωομάδας της Αριστεράς, η οποία είχε κάνει και την πρώτη πρόταση για την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα.
Η κ. Τσίμερ μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος με τον κ. Σουλτς θα παραμείνει στην Αθήνα και την Τετάρτη, προκειμένου να έχει συνάντηση με τον κ. Τσίπρα και να παραστεί στην συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ που έχει προγραμματιστεί για την ημέρα εκείνη.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προχωρήσει ήδη τον σχεδιασμό για την προβολή των θέσεων που θα αναπτύξει ο κ. Τσίπρας κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές, ενώ παράλληλα προγραμματίζεται σειρά εκδηλώσεων στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας.
Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζει το δικό του πολιτικό σχεδιασμό, με σειρά παρεμβάσεων κατά την διάρκεια της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα