Στην φυλακή ο Παππάς- Όλο το υπόμνημα της απολογίας του [pdf]

Toν βουλευτή Χρήστο Παππά περιμένουν οι υπόλοιποι «τρόφιμοι» των φυλακών Κορυδαλλού, Νίκος Μιχαλολιάκος και Γιάννης Λαγός.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής και το πρωτοπαλίκαρό του πέρασαν τη νύχτα στην ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, ενώ ο πυρηνάρχης Γ. Πατέλης πήρε τον δρόμο για το σωφρονιστικό κατάστημα του Μαλανδρίνου και η ανθυπαστυνόμος Βενετία

Πόπωρη για τον Ελαιώνα.

Μιχαλολιάκος και Λαγός χθες το απόγευμα οδηγήθηκαν σε κελιά των φυλακών που ανακατασκευάστηκαν, ενώ σήμερα στον ίδιο χώρο θα μεταφερθεί και ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος επίσης κρίθηκε προφυλακιστέος μετά τη χθεσινή απολογία του.

Τα στελέχη της Χ.Α. θα προαυλίζονται μόνα τους, χωρίς να μπορούν δηλαδή να έρθουν σε επαφή με τους άλλους κρατούμενους της ίδιας πτέρυγας.

Στα κελιά επιτρέπεται να υπάρχει μόνο τηλεόραση, ενώ για τις επικοινωνίες τους με συγγενείς ή τους συνηγόρους τους οι κρατούμενοι θα χρησιμοποιούν καρτοτηλέφωνα. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Αν. Αραβαντινό, όσο οι προφυλακισμένοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής είναι λιγότεροι από δέκα, ο καθένας τους θα κρατείται μόνος του σε δικό του κελί.

«Γείτονες» των χρυσαυγιτών είναι οι πρώην υπουργοί Άκης Τσοχατζόπουλος και Ντίνος Μιχαηλίδης (πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου), οι οποίοι κρατούνται για την υπόθεση με τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

To υπόμνημα Παππά

Ο υπαρχηγός της οργάνωσης Χρήστος Παππάς μετά την οκτάωρη απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος, καθώς σύμφωνα με το πόρισμα του αντιεισαγγελέα Χαράλαμπου Βουρλιώτη ευθύνεται για μία σειρά έκνομων ενεργειών. Οι εισαγγελικές Αρχές έκριναν ότι είναι ύποπτος φυγής (εκτιμάται ότι προέβη σε προπαρασκευαστικές πράξεις διαφυγής στο εξωτερικό), αφού δεν παραδόθηκε αμέσως, αλλά το δεύτερο 24ωρο από την ημέρα έκδοσης του εντάλματος σύλληψης.

Στο απολογητικό υπόμνημά του, ο Χ. Παππάς ανέφερε ότι μία μέρα η Χρυσή Αυγή θα κυβερνήσει αυτόν τον τόπο και τόνισε ότι οι άνθρωποι της οργάνωσης είναι «καθαροί».

Διαβάστε ολόκληρο το υπόμνημά του

Keywords
Τυχαία Θέματα