Στην Αθήνα το Άγιο Φως [Βίντεο]

Στην Αθήνα έφθασε λίγο μετά τις 8.15 το βράδυ, με το κυβερνητικό αεροσκάφος, το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα.

Η τελετή υποδοχής έγινε με τιμές αρχηγού κράτους για να ξεκινήσει, αμέσως μετά η διανομή του σε όλη τη χώρα.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος μετέβη το Μ. Σάββατο στα Ιεροσόλυμα, για την τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο.

Από τον ναό της Αναστάσεως,

το Άγιο Φως αρχίζει το ταξίδι του με προορισμό τις εκκλησίες της Ελλάδας.

Το Αναστάσιμο Μήνυμα από τον Πανάγιο Τάφο

Λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου, ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης κ. Θεόφιλος, έστειλε τo Αναστάσιμο Μήνυμα σε ολόκληρη την Οικουμένη, από τον Πανάγιο Τάφο.

Ακολουθώντας τα βήματα των προκατόχων του ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης, που έχει το ακριβό προνόμιο να φέρνει κάθε χρόνο το Φως της Ανάστασης του Θεανθρώπου, από νωρίς μπήκε στο ιερό κουβούκλιο στον Πανάγιο Τάφο μέσα στον κατάμεστο ναό της Αναστάσεως στην καρδιά της Ιερής Πόλης.

Ο Πατριάρχης βγήκε από τον Πανάγιο Τάφο, κρατώντας σε κάθε χέρι 33 κεριά όσα δηλαδή και τα χρόνια του Ιησού και μετέδωσε το Φως στους πιστούς και μαζί το μήνυμα της Ανάστασης του Σωτήρα της ανθρωπότητας.

Ένα μήνυμα που πλημμύρισε τον ναό και ξεχύθηκε στα παμπάλαια δρομάκια των Ιεροσολύμων με τους εκατοντάδες πιστούς που κρατούσαν τις αναμμένες λαμπάδες, ενώ οι καμπάνες του Ναού δεν σταματούσαν να ηχούν χαρμόσυνα.

Χιλιάδες υπολογίζονται οι πιστοί που έφτασαν αυτές τις ημέρες στην Ιερή Πόλη απ΄όλα τα σημεία του πλανήτη, ακριβώς για να παραστούν στην τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός.

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία της Ελλάδας, καθώς εκτός από τους πιστούς, που βρέθηκαν αυτές τις ημέρες στους Αγίους Τόπους, στην τελετή η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον υφυπουργό Εξωτερικών Άκη Γεροντόπουλο.

Δύο αεροσκάφη αναχωρούν αμέσως μετά την άφιξη της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα προς περιοχές του Αιγαίου και του Ιονίου, μεταφέροντας το Άγιο Φως σε Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Μυτιλήνη με προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα, κατά προσέγγιση τις 22:30.

Παράλληλα, προκειμένου να γίνει η μεταφορά και σε άλλους προορισμούς- Ηράκλειο, Χίο, Σαντορίνη, Καβάλα και Θεσσαλονίκη- μετατίθεται αργότερα, κατά μία περίπου ώρα, η αναχώρηση σε προγραμματισμένες αεροπορικές πτήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα