Στην ανακρίτρια ο 32χρονος συνεργός του Ρουπακιά

Το κατώφλι της ανακρίτριας Πειραιά πέρασε ο 32χρονος κατηγορούμενος Ιωάννης Καζαντόγλου, που συνελήφθη για άμεση συνέργεια στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Υπενθυμίζεται ότι είχε συλληφθεί και με βάση την παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα 32 άτομα σχετικά με τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης από τη Χρυσή Αυγή.

Ο

32χρονος που ισχυρίστηκε, απολογούμενος στον ανακριτή πριν έξι ημέρες, ότι είχε ξεχάσει την αστυνομική του ταυτότητα και το κινητό του τηλέφωνο στο αυτοκίνητο του δράστη της δολοφονίας Γιώργου Ρουπακιά, είχε αφεθεί ελεύθερος, ενώ του είχε επιβληθεί ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ωστόσο χθες συνελήφθη ξανά, έπειτα από ένταλμα που εξέδωσε εις βάρος του η Στ” τακτική ανακρίτρια Πειραιά.

Ο συλληφθείς φέρεται να βρισκόταν στο αυτοκίνητο του καθ” ομολογίαν δολοφόνου του Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, και έφυγε από το σημείο λίγο πριν από τη δολοφονία, αφήνοντας πίσω του το κινητό του.

Ο 32χρονος υπάλληλος σούπερ μάρκετ φέρεται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ότι ήταν ο συνοδηγός του Γιώργου Ρουπακιά το μοιραίο βράδυ και περιγράφεται ως «ο καραφλός που επιτέθηκε μετά σε άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ».

Σύμφωνα με την απολογία του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού, ο εν λόγω 32χρονος είναι «υπεύθυνος πολιτικής δράσης» της Τοπικής Οργάνωσης στη Νίκαια. Επιπλέον στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, άτομα από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής εμφανίζονται να ενδιαφέρονται γι” αυτόν και τον ρόλο του στην αιματηρή επίθεση της Αμφιάλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα