Στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων: Θα μας βρείτε απέναντί σας

Ανακοίνωση για συνέχιση των κινητοποιήσεών τους εξέδωσαν τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής των φορέων της κινητοποίησης των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι εν ενεργεία και εν αποστρατεία.

Αμέσως μετά την πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του χώρου μας συγκέντρωση πορεία, που έλαβε χώρα τη 12η Σεπτεμβρίου 2012, και σε συνάντηση με το διευθυντή του Υπουργού Οικονομικών, του επιδόθηκε το κοινό ψήφισμά μας. Στη συνάντηση αυτή, τόσο απ” τους εκπροσώπους των εν ενεργεία στρατιωτικών, όσο και απ” τους αντιστοίχους των εν αποστρατεία,

έγινε διεξοδική ανάλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων και της αδιέξοδης κατάστασης που έχουν οδηγηθεί, απ” την εφαρμοζόμενη πολιτική.

Ο διευθυντής του Υπουργού έκανε σαφή την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, για περαιτέρω περικοπές στο ειδικό φτωχολόγιο των Ελλήνων στρατιωτικών της τάξης του 6 έως 6,5 % και για το χρονικό διάστημα έως και το 2014. Τόνισε ότι η αναίρεση των περικοπών αυτών δεν είναι δυνατή, γιατί εντάσσεται στις ρητές κι αδιαπραγμάτευτες απαιτήσεις της τρόικας. Μας κατέστησε απολύτως σαφές, και μάλιστα πέραν της μιας φοράς, ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών για υποβολή προτάσεων για ισοδύναμα μέτρα, το μόνο που κατέθεσε ήταν η μετακύλιση πληρωμών του 2012, στο μέλλον, γνωρίζοντας όπως και έγινε, ότι θα απορριφθούν από την τρόικα. Εξ αιτίας αυτού, μας τέθηκε το ερώτημα της ύπαρξης δικής μας ετοιμότητας για κατάθεση σχετικών ισοδύναμων μέτρων. Ωστόσο, η αντίδρασή μας ήταν άμεση και έξω από τη λογική του πολιτικού προσωπικού της Χώρας που βασίζεται στη λογική «τί μου δίνεις, τί σου δίνω». Ήμαστε κάθετοι σε οποιαδήποτε επιχείρηση αντισταθμίσματος περικοπών εισοδημάτων. Αρνηθήκαμε να τροφοδοτήσουμε ένα ακόμη εργαλείο της καταδικαστέας μνημονιακής λογικής, στην περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Αντιπροτείναμε, όμως, τη θετική στάση μας για συνεργασία με τις διευθύνσεις των Γενικών Επιτελείων και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για κατάθεση προτάσεων εξοικονόμησης πόρων, προς όφελος της βελτίωσης της αμυντικής θωράκισης της Χώρας, του επιπέδου διαβίωσης και των συνθηκών εργασίας των στρατιωτικών.

Μετά τα παραπάνω, έγινε απολύτως σαφής η πρόθεση του Υπουργείου Οικονομικών, με τη σύμφωνη πάντα γνώμη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για την υλοποίηση της ξενόφερτης απαίτησης για περαιτέρω περικοπές στα ήδη πετσοκομμένα εισοδήματά μας. Η επίκληση, απ” την πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών, του μικρού ποσοστού περικοπής του ειδικού μισθολογίου των στρατιωτικών, είναι απατηλή, καθ” ότι οι αμοιβές των άλλων κλάδων εργαζομένων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, είναι πολλαπλάσιες. Άλλωστε δεν είναι δυνατό να μας ικανοποιεί η λογική του μικρότερου κακού.

Εμείς, η συντονιστική επιτροπή των φορέων της κινητοποίησης των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλώνουμε ξεκάθαρα, ότι:

· Καταγγέλλουμε τη διαχρονική

Keywords
Τυχαία Θέματα