Σόιμπλε: Το ευρώ είναι και θα παραμείνει σταθερό νόμισμα

Με θετικά λόγια για την πρόοδο στη δημοσιονομική πολιτική της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας μίλησε απόψε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην τελετή βράβευσης του Διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, στο Συνέδριο του Σαν Σουσί, στο Πότσνταμ.

Στον τομέα των μεταρρυθμίσεων έχουν επιτευχθεί περισσότερα

από όσα θεωρούσαμε εφικτό πριν από λίγα χρόνια.

Το ευρώ είναι και θα παραμείνει σταθερό νόμισμα. “Οποιος επενδύει στο αντίθετο, θα χάσει. Ο δρόμος είναι επώδυνος, αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Είμαι υπέρ της ενίσχυσης της πολιτικής ένωσης της Ευρώπης και μιας νέας μοντέρνας διακυβέρνησης στην ΕΕ, αλλά και στην εμπέδωση της κοινής δημοσιονομικής πολιτικής. Ο εύκολος τρόπος, μέσω δημοσιονομικής πολιτικής, δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει. Η διαφορά ανταγωνιστικότητας μεταξύ των κρατών-μελών, είναι μεγάλο πρόβλημα που δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν ενστερνίζομαι ωστόσο, την κριτική περί καθυστερημένης αντίδρασης της ΕΕ. Οι αγορές θα πρέπει να περιμένουν. Δεν θα εγκαταλείψουμε τη Δημοκρατία για χάρη των αγορών.

Ο Γερμανός υπουργός ανέφερε ακόμη ότι ως υπουργός Οικονομικών κράτους-μέλους της Ευρωζώνης δεν επιτρέπεται να σχολιάσει τον Διοικητή της ΕΚΤ, ενώ αναφερόμενος στις σημερινές σημαντικές ανακοινώσεις του κ. Ντράγκι στη Φρανκφούρτη, είπε χαριτολογώντας ότι, αν γνώριζε ότι θα συνέπιπταν με τη βράβευση, θα το είχε σκεφτεί διαφορετικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα