Σμιτ: Ηταν λάθος να δεχθούμε την Ελλάδα στο ευρώ

Την έλλειψη οράματος της σημερινής ευρωπαικής πολιτικής ηγεσίας, επισήμανε σε τηλεοπτική συνέντευξη του, ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ.  Ο κος Σμιτ αναφέρθηκε στο Αουσβιτς και τη δολοφονία 6 εκατομμυρίων Εβραίων, καθώς και στον ρόλο του Χίτλερ τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, διευκρινίζοντας πως η
Γερμανία δεν είναι σε θέση να ασκήσει ηγεμονικό ρόλο στην Ευρώπη.

 Το Άουσβιτς και η δολοφονία έξι εκατ. Εβραίων, όπως επίσης και ο Β” Παγκόσμιος Πόλεμος του Χίτλερ αποτελούν γεγονότα που έχουν εγγραφεί στο ασυνείδητο των ευρωπαϊκών λαών, έτσι ώστε να αποκλείεται ένας ηγεμονικός ρόλος της Γερμανίας και αυτό θα συνεχισθεί ακόμη για πολύ.

Η κρίση δεν θα ήταν τόσο σοβαρή εάν υπήρχε έστω κι ένας (ηγέτης) στην Ευρώπη που να είχε μία συνολική θέαση της καμιά εικοσαριάς προβλημάτων που ενσκήπτουν. Όμως δεν έχουμε τούτη τη στιγμή μία προσωπικότητα τέτοιου κύρους», εκτιμά ο πρώην σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος, ο οποίος διεύθυνε τη χώρα του από το 1974 έως το 1982. Κατά τον ίδιο, οι υπεσχημένες από χρόνια μεταρρυθμίσεις στις χρηματοοικονομικές αγορές ουδέποτε ετέθησαν σε ισχύ διότι η Ευρώπη δεν έχει την ενέργεια να αλλάξει πραγματικά τα πράγματα.

Η Μέρκελ δεν είναι μία γεννημένη Ευρωπαία . Αυτή ναι μεν έχει μία συγκεκριμένη τακτική, αλλά (το να έχεις) μία συνολική εικόνα είναι ένα άλλο πράγμα.

Ήταν λάθος να δεχθούμε την Ελλάδα, όμως το διαπράξαμε και τώρα θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

ΠΗΓΗ: enikos.gr

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα