Σκουρλέτης: Φοβούνται τον ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθούν να δημιουργήσουν μια ψεύτικη εικόνα

Η μόνη δέσμευση του πρωθυπουργού απέναντι στους Ευρωπαίους ηγέτες ήταν ότι θα συνεχίσει την στοχοποίηση του Ελληνικού λαού υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του Alpha και τους συναδέλφους Δημήτρη Σταυρόπουλο και Δήμο Βερύκιο.

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη:

-       Καλημέρα κ.Σκουρλέτη. Μη μας πείτε καλό χειμώνα ακόμα.

Όχι – όχι, καλή χρονιά

να σας πω.

-       Ξέρετε γιατί; Γιατί ο χειμώνας θα είναι τόσο δύσκολος, που δεν θέλουμε να έρθει.

Θα είναι καυτός στην κυριολεξία.

-       Μήπως είναι πολύ παγωμένος γιατί δεν θα έχουμε πετρέλαιο να βάλουμε;

Και τα δύο. Ξέρετε είναι αυτή η αντίθεση που σε σκοτώνει. Το βράδυ στο σπίτι παγωνιά και την ημέρα αντιμέτωπος με τα καυτά προβλήματα.

-       Ο Σταυρόπουλος ήρθε πρωί – πρωί αναψοκοκκινισμένος, λέγοντας ότι ο Αντωνάκης ο Σαμαράς τον κορόιδεψε, του πήρε την ψήφο και μετά τον κορόιδεψε και δεν έκανε αυτά τα οποία πίστευε.

-       Μου είπε ότι δεν θα πάρω άλλα μέτρα, έχω ισοδύναμα, και έκανε υφαρπαγή της ψήφου μου. Το λέω ευθέως κ. Σκουρλέτη.

-       Κι εγώ του λέω ότι δεν σε κορόιδεψε, ο Σαμαράς ήταν συνεπής στις πράξεις και στα λόγια του. Πίστεψε κανείς στα προεκλογικά λόγια;

Νομίζω ήταν απόλυτα ασυνεπής ο κ. Σαμαράς. Και όχι μόνο ο κ. Σαμαράς. Και ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης. Γιατί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, προεκλογικά θυμάστε ότι μιλούσαν περί απαγκίστρωσης, αποδέσμευσης, επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου και στη βάση αυτή διαμορφώθηκε αυτή η κυβέρνηση με τα συγκεκριμένα ποσοστά. Αυτό αποτελούσε, αν θέλετε, και το διαπραγματευτικό ισχυρό χαρτί που είχε αυτή η κυβέρνηση, μια νωπή λαϊκή εντολή που έλεγε ότι κάτι πρέπει να αλλάξει στο μνημόνιο. Δεν ήταν τόσο  καταδικαστική και κατά απόλυτο τρόπο όπως ήταν η δικιά μας ψήφος, αλλά σε καμία περίπτωση η παρούσα κυβέρνηση δεν πήρε εντολή για να κάνει αυτά τα οποία ο κ. Σαμαράς, με απόλυτα καθαρό τρόπο, διατύπωσε απέναντι στην κα Μέρκελ και στον κ. Ολάντ. Δηλαδή, την απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου. Μόνη του δέσμευση ήταν ότι θα συνεχίσει τη στοχοποίηση του ελληνικού λαού.

-       Ουδείς αναμάρτητος.

Προφανώς. Δεν ξέρω αν αυτό ήταν αυτοκριτική ή όχι.

-       Αυτοκριτική προς την πλευρά των τροϊκανών. κ.Σκουρλέτη μπαίνουμε σε ένα μακρύ πολύ άσχημο χειμώνα. Ποια θα είναι η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις κυβερνητικές κινήσεις το χειμώνα που έρχεται; Πως θα κινηθείτε το χειμώνα που έρχεται;

Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή περιθώρια ανοχής ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά πολύ περισσότερο από την κοινωνία και τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας. Διότι, δεν έχουμε κάτι καινούργιο. Έχουμε με μεγαλύτερη ένταση την εφαρμογή της ίδιας πολιτικής. Τα 11,5 δις έχουν γίνει 13,5.

-       Ωστόσο, όμως, το μεγάλο φαγοπότι συνεχίζεται. Στο ξεπούλημα τραπεζών, κερδοφόρων φορέων και εταιριών και επιχειρήσεων του δημοσίου, τα πάντα όλα στο σφυρί, οι ίδιοι και οι ίδιοι.

Συνεχίζεται

Keywords
Τυχαία Θέματα