Σκουρλέτης: Έχουμε ήδη ιδιότυπο καθεστώς χρεοκοπίας

Η ΝΔ παραποιεί τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε σε συνέντευξη του στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Διαβάστε την συνέντευξη:

Για τη δήλωση Στρατούλη

Γνωρίζετε αν από αυτές τις συνεντεύξεις, κάποιο από αυτά τα τρία στελέχη έθεσε θέμα εξόδου από το ευρώ; Νομίζω κανένας. Για να είμαστε απόλυτα ακριβείς και να μιλάμε

επί πραγματικών γεγονότων.

Αυτό δεν σχετίζεται με την επιλογή της εξόδου από την ευρωζώνη, που άλλωστε δεν είναι η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά τα είπαμε και προεκλογικά. Είναι προφανές ότι η ΝΔ ακολούθησε μια πολιτική παραποίησης των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτιμήθηκαν αυτά όμως από τον κόσμο. Ψήφισε ο κόσμος. Έχει πια καταλάβει κανείς ποιος είναι και με τι και κυρίως ποια πολιτική οδηγεί στο τυφλό αδιέξοδο και άρα εκ των πραγμάτων και στην έξοδο από την ευρωζώνη. Θα μπορούσε να ερμηνευτεί από κάποιον κακοπροαίρετο, θα έλεγα εγώ. Εμείς έχουμε πει ότι το νόμισμα ουσιαστικά, το ευρώ, είναι ένα πέπλο. Πίσω από αυτό το πέπλο ασκούνται πολιτικές και εκεί είναι το ζήτημα. Το πρόβλημα είναι στις ακραίες αντικοινωνικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που γονατίζουν κυριολεκτικά όλη την Ευρώπη και τσακίζουν πολύ περισσότερο την Ελλάδα μέσω του μνημονίου. Ιδιότυπο καθεστώς χρεοκοπίας το έχουμε, από τη στιγμή που δεν μπορείς να δανειστείς από τις αγορές. Η επιλογή του να σταματήσει να εξυπηρετείται το χρέος δεν είναι αποκλειστικότητα μόνο της Ελλάδας. Διότι βλέπετε ότι το 97% των δανείων που παίρνουμε, δεσμεύονται σε ένα ειδικό λογαριασμό και ξαναπηγαίνουν πάλι στην εξυπηρέτηση αυτού καθαυτού του χρέους. Άρα περίπου έχουν φτιάξει έναν μηχανισμό που μόνοι τους τον αυτοεξυπηρετούν. Αν γίνει κάτι τέτοιο, θα είναι μια αναγκαστική επιλογή. Θα είναι επιλογή των κυρίαρχων δυνάμεων και οι επιπτώσεις δεν θα αφορούν μόνη την Ελλάδα αλλά το σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας και θα είναι απρόβλεπτες.

Για την ενδεχόμενη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Γιούνκερ

Έχουμε ζητήσει επισήμως να συναντηθεί. Περιμένουμε απάντηση.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις

Ο κ. Τσίπρας δεν δεσμεύεται. Αυτές είναι αποφάσεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Υπάρχει η έννοια της εθνικής κυριαρχίας. Δεν νομίζω να θέλουν τόσο πολύ να την τσαλαπατήσουν οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι μας.

Για τα γεγονότα της Ύδρας

Δεν συντάσσομαι με τις αντιδράσεις κάποιων, οι οποίοι είναι μειοψηφία στην τοπική κοινωνία και πήγαν και απέκλεισαν το αστυνομικό τμήμα ή έκοψαν το ρεύμα. Η μεγάλη πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας δεν συμφωνεί με τις ακραίες πράξεις μιας μερίδας φίλων του επιχειρηματία ή και επιχειρηματιών. Αυτό διαφέρει πολύ από το να υπάρχει μια εικονική πάταξη της φοροδιαφυγής, όπου το μόνο που δεν δημιουργεί είναι μια καλή εικόνα για ένα νησί το οποίο η φήμη του εκτείνεται απανταχού στον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα