Σημάδια εμφράγματος; Έχουμε 3-5 λεπτά για ν΄αντιδράσουμε!

Δώστε σημασία στα συμπτώματα του εμφράγματος και καλέστε ασθενοφόρο μέσα στα πρώτα 3 με 5 λεπτά! Το μήνυμα αυτό απευθύνει ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και Διευθυντής του Τζάνειου Νοσοκομείου Στέφανος Φούσας, επικαλούμενος στοιχεία που αποδεικνύουν ότι χάνεται πολύτιμος χρόνος, δυστυχώς μαζί με ανθρώπινες ζωές, διότι υποεκτιμούμε τα συμπτώματα του εμφράγματος και δεν ζητάμε εγκαίρως βοήθεια.

Τα παραπάνω τόνισε ο κ. Φούσας στη διάρκεια Ενημερωτικής Εκδήλωσης Πολιτών του Δήμου Αμαρουσίου, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Πρόεδρου του ΙΣΑ κ. Γιώργου Πατούλη.

«Τα 3 έως 5 λεπτά από την εκδήλωση των συμπτωμάτων είναι καθοριστικά για τη ζωή του εμφραγματία. Πρέπει να περάσει το μήνυμα της ευαισθητοποίησης στη γρήγορη αναγνώριση του εμφράγματος από τον ίδιο τον εμφραγματία. ‘Εκεί χάνεται ο πιο πολύτιμος χρόνος. Ο ενδεικνυόμενος χρόνος από τη στιγμή που θα πονέσει κάποιος στο στήθος, ώσπου να καλέσει το ΕΚΑΒ, είναι 3-5 λεπτά. Είναι ο πιο κρίσιμος και για τη ζωή και για τη γρήγορη μεταφορά του αρρώστου στο νοσοκομείο, δεδομένου ότι 1 στους 4 εμφραγματίες πεθαίνει την πρώτη ώρα του εμφράγματος! Μην περιμένετε, όταν πονέσετε, μην καλέσετε το γείτονα, καλέστε αμέσως το ΕΚΑΒ», τόνισε χαρακτηριστικά ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

Keywords
Τυχαία Θέματα