Σγουρός: 50 υπουργοί ήταν ανίκανοι ή δεν ήθελαν να λύσουν το θέμα του ΧΥΤΑ

Για ανικανοτητα ή για τον φόβο του πολιτικού κόστους κατηγόρησε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός τους υπουργούς που χειρίστηκαν μέχρι σήμερα αναποτελεσματικά το ζέον θέμα του ΧΥΤΑ. Ο κ. Σγουρός μίλησε στον ΒΗΜΑ FM 99,5 και στους συναδέλφους Γιώργο Κακουση και Δημήτρη Πετρόπουλο.

Για την κατάσταση στο ΧΥΤΑ

Αττικής

Η παρουσία των Αθίγγανων στην περιοχή του ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής, οι οποίοι έρχονται στις απογευματινές και βραδινές ώρες, φυσικά είναι ένα φαινόμενο διαχρονικό και, δυστυχώς, συνοδεύει τη λειτουργία του,  έχει να κάνει με τη διαλογή και συλλογή μετάλλων από τα σκουπίδια, ενώ παράλληλα προκαλούν καταστροφές και κλοπές υλικών μηχανημάτων, ζημιές αξίας πολλών εκατομμυρίων.

Τα τελευταία χρόνια στην παρουσία των Αθίγγανων   προστέθηκαν και οι λαθρομετανάστες που ανταγωνίζονται μεταξύ τους, διαμορφώνοντας περιβάλλον άγριας δύσης με καραμπίνες και πιστόλια. Το, πλέον, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το θλιβερό φαινόμενο πέρυσι, τέτοια εποχή, με πέντε νεκρούς Αθίγγανων και λαθρομεταναστών. Η αλήθεια είναι ότι όταν έπρεπε κάποιοι  οι πολιτικοί προϊστάμενοι, οι υπουργοί, περίπου, καμιά σαρανταριά – πενηνταριά δίστασαν αν λάβουν τις αποφάσεις που χρειάζονταν. Φοβήθηκαν το πολιτικό κόστος η το άλλο ότι είναι ανικανότητα. Δεν έχω κανένα λόγο να μην το πω γιατί όταν μετά από τόσα χρόνια δεν μπορείς να βάλεις τα πράγματα σε μια σειρά  σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Και η στάση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ακυρώνει κάθε προσπάθεια επικοινωνιακής πολιτικής από την κυβέρνηση για να αισθανθεί ο πολίτης ασφαλής.

Για την κόντρα  με την κα υπουργού Τουρισμού και τον κ Καμίνη για την σύσκεψη που αφορούσε την  τουριστική προβολή της Αθήνας

Ειλικρινά προβληματίζομαι πάρα πολύ με το τι ακριβώς βρίσκεται πίσω  από αυτή την ιστορία της τουριστικής προβολής .Με νόμο του κράτους περιήλθε από τη διορισμένη Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στη αιρετή Περιφέρεια ,πέρυσι 1 Ιουλίου 2011 έγινε διαγωνισμός για την ολοκληρωμένη τουριστική προβολή της Αττικής. Έγινε από το διορισμένο Περιφερειάρχη ελέγχθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο και μου την παρέδωσαν έτοιμη να την υλοποιήσω. Και μόλις πήγα πριν από δύο μήνες να την υλοποιήσω διάφορα δημοσιεύματα  έγραψαν ότι είναι υπερβολικό το site. Ενώ είχε έρθει εταιρία  σε όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο εξήγησε σημείο προς σημείο τι και πως θα γίνει. Οι απαντήσεις που πήραμε ήταν ειλικρινείς και αποτελεσματικές,. Και ξαφνικά είδαμε ότι υπάρχει μια αντίδραση. Αυτή, λοιπόν, την αντίδραση εμάς δεν μας αφορά. Αφορά το υπουργείο η αφορά το Δήμο που κάνει τη σύσκεψη. Τώρα γιατί δεν φώναξαν την Περιφέρεια  Αττικής είναι οι δηλώσεις κάποιων οι οποίοι μιλάνε για αποσπασματικές πολιτικές.

Και το υπουργείο Τουρισμού που έγινε για πρώτη φορά η κα υπουργός όσο, επίσης, και ο Δήμαρχος της Αθήνας  καλό θα ήταν όταν κάθισαν στο ίδιο τραπέζι έπρεπε να πουν μήπως λείπει κάποιος θεσμός ο οποίος είναι αιρετός, δεν είναι αποσπασματικός, δεν είναι από τον ουρανό κι έχει την αρμοδιότητα βάση του νόμου Εκτ

Keywords
Τυχαία Θέματα